Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας για το Seat Leon

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος κινητήρας για το Seat Leon

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας για το Seat Leon

ΝΕΑ

Η γκάμα του Seat Leon διευρύνεται με έναν καινούργιο κινητήρα, αποκτώντας περισσότερο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Seat προσθέτει στην ήδη διαθέσιμη γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI), diesel (TDI), mild-hybrid (eTSI), plug-in hybrid (e-HYBRID) και φυσικού αερίου (TGI) του Leon το καινούργιο σύνολο 2.0 TSI. Που αποδίδει 190 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG-7.

Ο νέος αυτός βενζινοκινητήρας, βασισμένος στον κύκλο Miller, εισάγει αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων και αποδοτικότητας κατανάλωσης καυσίμου, ενώ οι μειώσεις των εσωτερικών τριβών και η ενσωμάτωση ενός νέου turbo συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας 2.0 TSI 190PS (140kW) διαθέτει άφθονη ροπή 320 Nm και σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων DSG, επιταχύνει το SEAT Leon μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 7,4 sec.

Με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP, η συνδυασμένη κατανάλωση για την 5θυρη έκδοση κυμαίνεται μεταξύ 6,7 και 7,2 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 από 151 έως 164 gr/km.

Advertisement

Τα γόνατα MacPherson εμπρός και ένας πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων προσφέρουν αξιόπιστη οδήγηση, όπου τα πιο προηγμένα συστήματα ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική του μοντέλου. Αναφορικά με το σύστημα πέδησης, το Leon 2.0 TSI είναι εξοπλισμένο με μεγάλα εμπρός αεριζόμενα δισκόφρενα 312×25 mm, καθώς και με πίσω δισκόφρενα.

Advertisement

Το Leon 2.0 TSI 190 PS είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην 5θυρη έκδοση FR στην τιμή των 26.990 ευρώ και στην FR PLUS στη τιμή των 28.290 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Seat Leon 1.4 204 PS FR e-Hybrid
Δοκιμή: SEAT Leon eTSI 1.5 FR DSG MHEV
Έρχονται νέα κόμπακτ ηλεκτρικά από την Seat!