Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται νέα κόμπακτ ηλεκτρικά από την Seat!

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται νέα κόμπακτ ηλεκτρικά από την Seat!

ΝΕΑ

Έρχονται νέα κόμπακτ ηλεκτρικά από την Seat!

ΝΕΑ

Τόσο το ηλεκτρικό urban-SUV όσο και ένα νέο ηλεκτρικό urban-car θα παρουσιαστούν με τα σήματα της Seat σε περίπου μια τριετία από σήμερα και θα επιφέρουν σημαντικές ανακατατάξεις στη γκάμα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους βασικούς στόχους της Seat είναι να λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με τιμή εκκίνησης κάτω από τις 20.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν αυτή η τιμή να μην συμπεριλαμβάνει τις επιδοτήσεις που στην Γερμανία φτάνουν έως τις περίπου 10.000 ευρώ και στην χώρα μας κάπου στις 6.000 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο).

Το επερχόμενο και μικρότερο ηλεκτρικό Seat δεν θα είναι το φτηνότερο αυτοκίνητο της αγοράς (αυτό τον τίτλο θα τον διατηρεί για καιρό η Dacia), αλλά θα έχει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Ως μοντέλο θα είναι ο Βενιαμίν της γκάμας και θα βασίζεται στην μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας MEB. Σε αυτή την εκδοχή θα βασιστούν και τα αντίστοιχα μοντέλα των VW (ID.1) και Skoda.

Advertisement
Advertisement

Αυτά σε ότι αφορά το μικρότερο ηλεκτρικό Seat που λογικά θα τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο Mii (που μας αποχαιρετίσει εδώ και καιρό) και το Ibiza (που ίσως και να μη έχει επόμενη συμβατική γενιά). Από εκεί και… πάνω θα υπάρξει το ηλεκτρικό urban-SUV που θα έχει το μέγεθος του Arona και μήκος αμαξώματος περίπου στα 4 μέτρα και αυξημένο ύψος ώστε να χωρέσουν στο δάπεδο οι μπαταρίες.

Το ηλεκτρικό urban-SUV (που θα κατασκευάζεται στο Martorell της Ισπανίας) αναμένεται να έχει λίγο πιο κόμπακτ διαστάσεις από τα Opel Mokka-e και Peugeot e-2008 (με το Cupra Born, το οποίο βασίζεται στο ID.3 και θα λανσαριστεί τέλη 2021, να είναι πιο κοντά σε αυτά, τουλάχιστον απο πλεύρας διαστάσεων), σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας. Και μέχρι να επιβεβαιωθούν, έχουμε μπροστά μας κοντά τουλάχιστον μια τριετία (έτος λανσαρίσματος το 2025) αφού η νέα γενιά EV θα συνδυαστεί με εξελιγμένες και αποδοτικότερες μπαταρίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona
Στην Ελλάδα το Cupra Leon των 300 ίππων (+τιμές)
Δοκιμή: Seat Leon 1.4 204 PS FR e-Hybrid