Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής της McLaren, πρώην στέλεχος της Ferrari

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος επικεφαλής της McLaren, πρώην στέλεχος της Ferrari

ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής της McLaren, πρώην στέλεχος της Ferrari

ΝΕΑ

Ο Michael Leiters είναι ο νέος CEO της McLaren, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου 2022.

Advertisement
Advertisement

Ο Michael Leiters θα… κρατήσει το “τιμόνι” της βρετανικής φίρμας από την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον επι χρόνια διευθύνοντα σύμβουλο, Mike Flewitt, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο 2021.

Εδώ και τόσο καιρό, η McLaren βρισκόταν σε αναζήτηση νέου CEO και τελικά στο δυναμικό της φίρμας εντάχθηκε ο Leiters, αφήνοντας τη θέση του ως επικεφαλής τεχνικός στη Ferrari στα τέλη του προηγούμενου έτους. Η ιταλική φίρμα με τη σειρά της απέκτησε νέο CEO το 2021 και ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο SUV της, καθώς και να… εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της.

Εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του Leiters, καθώς -μεταξύ άλλων- πέρασε έναν χρόνο στην Porsche και κατείχε σημαντικές θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο 50χρονος, γερμανικής καταγωγής, είναι κάτοχος διαδακτορικού στη μηχανική. Με τον ρόλο που ανέλαβε, ο Leiters είναι υπεύθυνος για ένα πρότζεκτ, στο οποίο θα ηγηθεί μια ομάδα 3.000 ατόμων.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η McLaren προετοιμάζεται για το μεγάλο λανσάρισμα της νέας Artura, η οποία διαθέτει το πρώτο υβριδικό σύστημα μετάδοσης παραγωγής (οι P1 και Speedtail ανήκαν στα Ultimate Series και χρησιμοποιούσαν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα), που αποτελείται από τον νέο twin-turbo V6 3.0 λτ. με μεγάλη περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων, μπαταρία ιόντων-λιθίου 7,4 kWh και έναν συμπαγή ηλεκτρικό κινητήρα αξονικής ροής 95 PS ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι σε θέση να προσφέρει τη μεγάλη ανατριχίλα σε επίπεδο επιδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Ferrari F8 Spider vs McLaren 720S Spider
Πόσα χρήματα θα δίνατε για το… κλειδί μίας McLaren F1 LM
Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)

Advertisement