Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Πόσα χρήματα θα δίνατε για το… κλειδί μίας McLaren F1 LM

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χρήματα θα δίνατε για το… κλειδί μίας McLaren F1 LM

Car Gadget

Πόσα χρήματα θα δίνατε για το… κλειδί μίας McLaren F1 LM

Car Gadget

Όσοι σκέφτεστε πως ούτε το κλειδί μίας McLaren F1 LM δεν μπορούμε να αποκτήσουμε έχετε δίκιο. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και το αποτέλεσμα μίας δημοπρασίας.

Advertisement
Advertisement

Πόσο μπορεί να κοστίζει το κλειδί μίας McLaren F1 LM; Πολλά. Είναι η απάντηση.

Με μόνο έξι αντίγραφα να έχουν παραχθεί, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοτύπου, και με αξία στην οκταψήφια περιοχή αριθμών (μία από αυτές πωλήθηκε για σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια σχεδόν πριν από τρία χρόνια) η McLaren F1 LM είναι απλά ένα απρόσιτο αυτοκίνητο για εμάς τους απλούς θνητούς.

Το επόμενο βήμα, για όσους δεν το βάζουν κάτω, είναι να προσπαθήσουν να αγοράσουν ένα αυθεντικό αναμνηστικό συνδεδεμένο με την προσανατολισμένη για τις πίστες έκδοση της McLaren F1. Να πούμε… ένα κλειδί;

Advertisement
Advertisement

Αν ένα τέτοιο προϊόν βρισκόταν στη λίστα αγορών σας, τότε έχετε καθυστερήσει λίγο, καθώς ένα από αυτά άλλαξε πρόσφατα χέρια μετά από δημοπρασία στο site CollectingCars, για ένα μάλλον μεγάλο ποσό. Η προσφορά ξεκίνησε από τα 4.000 δολάρια Αυστραλίας και όταν ο δημοπράτης κατακύρωσε το προϊόν, η αξία του είχε φτάσει στα 7.107 δολάρια Αυστραλίας ή 4.860 ευρώ. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Αποτελείται από μια ειδική θήκη από ανθρακονήματα, κατασκευασμένη σε τέσσερα μέρη. Έχει μαγνήτη σπάνιων μετάλλων μεταξύ των στρωμάτων και  είναι διακοσμημένο με το λογότυπο LM στο χρώμα πορτοκαλί Papaya. Σύμφωνα με τον πωλητή, το προϊόν συνοδεύει πιστοποιητικό γνησιότητας, υπογεγραμμένο από τον Derek Waelend, ο οποίος ήταν τότε Διευθυντής Κατασκευής της McLaren.

Όπως καταλαβαίνεται το κλειδί είναι… κενό. Δηλαδή δεν μπορεί να ξεκλειδώσει μια πραγματική McLaren F1 LM και είναι το μοναδικό πρωτότυπο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πέντε ακριβότερα αυτοκίνητα του 2019
Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που δημοπρατήθηκαν το 2021 (+video)
Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1