Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen αλλάζει τον αρχισχεδιαστή της

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen αλλάζει τον αρχισχεδιαστή της

ΝΕΑ

Η Volkswagen αλλάζει τον αρχισχεδιαστή της

ΝΕΑ

Έπειτα από τρία χρόνια, ο Jozef Kaban θα αντικατασταθεί από τον Andreas Mindt ο οποίος αναλαμβάνει χρέη επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση για την αλλαγή προσώπων στη θέση του αρχισχεδιαστή στη γερμανική εταιρεία είναι του ίδιου του Thomas Schäfer, του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Schäfer δεν ήταν ικανοποιημένος από την ως τώρα σχεδιαστική δουλειά του Kaban αναφορικά με την εικόνα των νέων μοντέλων της και τον αντίκτυπο και την αποδοχή που είχαν στο κοινό και στους πελάτες της εταιρείας.

Ο Kaban (αρχική φωτογραφία), ο οποίος ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση τον Ιανουάριο του 2020, θα αντικατασταθεί από τον Andreas Mindt (φωτογραφία κάτω) ο οποίος ως τώρα ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού στην Bentley και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Kaban δεν θα απομακρυνθεί από την Volkswagen αλλά θα μεταφερθεί σε άλλο πόστο εντός αυτής.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, ο Schäfer, θέλει κάτι περισσότερο σε ό,τι αφορά την αισθητική των καινούργιων Volkswagen. Κατά την άποψή του, το σχέδιο του πρωτότυπου ID. Life (φωτογραφίες) από το οποίο θα προέλθει το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID. 2 δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Η αλλαγή ρόλων σημαίνει ότι η αντίστοιχη θέση στην Bentley θα πρέπει να πληρωθεί από κάποιον, από τη στιγμή που ο Mindt θα πάει στη Volkswagen. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο νέος επικεφαλής Σχεδιασμού στην βρετανική εταιρεία θα είναι ο Tobias Sühlmann, ο οποίος τώρα είναι υπεύθυνος εξωτερικού σχεδιασμού στην Aston Martin.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του Volkswagen ID. Buzz στην Ελλάδα
Η νέα εκδοχή του VW ID.3 ετοιμάζεται
Volkswagen ID. 5: Συναρπάζει! (video)

 

Advertisement