Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Polo GTI: Όσα περιμένουμε

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Polo GTI: Όσα περιμένουμε

ΝΕΑ

Νέο VW Polo GTI: Όσα περιμένουμε

ΝΕΑ

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την παρουσίαση του ανανεωμένου Polo, η VW ετοιμάζεται ν’ αποκαλύψει και την «καυτή» εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η VW αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του Polo, η οποία μας συστήθηκε με εκμοντερνισμένη εμφάνιση, πιο προηγμένο ψηφιακό κόσμο και αποδοτικούς κινητήρες.

Η γερμανική εταιρεία, ωστόσο, δεν επαναπαύεται αποκλειστικά στις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου, μιας και είναι καθόλα έτοιμη να παρουσιάσει και το «καυτό» Polo GTI.  Αυτό αναμένεται να γίνει το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο τούρμπο TSI, ο οποίος ενδέχεται να αποδίδει +10 PS, φτάνοντας τους 210 ίππους. 

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, θα υιοθετηθεί η σχεδιαστική φιλοσοφία του Golf GTI,  με τον «επιθετικό» μπροστινό προφυλακτήρα σε κυψελοειδές μοτίβο. Ακριβώς πάνω από τη LED οριζόντια λωρίδα θα υπάρχει μια ακόμη γραμμή στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ τα πλευρά θα κοσμούνται από πιο δυναμικές ζάντες.

Στο πίσω μέρος θα υπάρχει diffuser, διακριτική αεροτομή, διπλές στρογγυλές απολήξεις για την εξάτμιση, ενώ δεν θα απουσιάζει και το λογότυπο “GTI”, στην πίσω θύρα.

Advertisement

Στο εσωτερικό θα συναντώνται σπορ δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, θα ενσωματώνονται τα γνωστά εμβληματικά καρό καθίσματα, ενώ ξεχωριστή νότα θα προσφέρουν οι ραφές (σε τιμόνι, επιλογέα, ταμπλό).

Επιπροσθέτως, θεωρείται βέβαιο πως θα τοποθετηθεί σπορ ανάρτηση που θα μειώνει την απόσταση του Polo GTI, ενισχύοντας τη σπορ συμπεριφορά του.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό του ανανεωμένου, «απλού» υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit 8,0 ιντσών (προαιρετικά 10,25”), αλλά και οθόνη αφής 6,5 ιντσών (ή 8,0” κατόπιν παραγγελίας).

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα  MQB A0, με τις διαστάσεις του να είναι 4,05 m μήκος, 1,75 m πλάτος και 1,45 m ύψος. Το μεταξόνιο αντιστοιχεί σε 2,56 m και η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ να φτάνει τα 351 lt.

Advertisement

Η γκάμα κινητήρων απαρτίζεται αποκλειστικά από μονάδες βενζίνης και μία έκδοση φυσικού αερίου (CNG). Στη βάση συναντάται ένας ατμοσφαιρικός 1.000αρης των 80 PS, ενώ υπάρχει και ο γνωστός 1.0 TSI, μέγιστης ισχύος 110 PS.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το απλό VW Polo R-Line

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc: Ξεχωριστό και μοντέρνο
Δοκιμή: VW Golf GTI Clubsport vs Megane Renault Sport Trophy
Μία νέα, επετειακή έκδοση του VW Golf GTI