Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό

ΝΕΑ

Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό

ΝΕΑ

Μπορεί να μην διατίθεται πλέον στην ελληνική αγορά, αλλά στην πατρίδα του γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία. Η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ενισχυθεί μετά την ολιστική αναβάθμισή του.

Advertisement
Advertisement

Το Suzuki Alto έχει σταματήσει να διατίθεται στη χώρα μας, αλλά σε ορισμένες περιοχές του κόσμου συνεχίζει να βιώνει στιγμές εμπορικής δόξας.

Μία από αυτές είναι και η πατρίδα του, η Ιαπωνία, όπου σταδιοδρομεί ως ένα kei car με τετραγωνισμένη εμφάνιση και μικρού κυβισμού κινητήρα.

Πρόσφατα, μάλιστα, το Suzuki Alto πέρασε στη νέα του γενιά, αποκτώντας ακόμα πιο “boxy” σιλουέτα χάρη στο πιο κάθετο παρμπρίζ και την επίπεδη γραμμή οροφής. Οι μεγαλύτεροι προβολείς και η ανασχεδιασμένη μάσκα προσφέρουν φρέσκο αέρα στο λιλιπούτειο μοντέλο, με τα πίσω φώτα να είναι τοποθετημένα σε ψηλότερο σημείο.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι άφθονες και αφορούν τη σχεδίαση του ταμπλό, τον πίνακα οργάνων και το τιμόνι, ενώ έχουν προστεθεί και κάποιοι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι που χαρίζουν χαμόγελα στους έως και τέσσερις επιβάτες του Alto.

Το τελευταίο, μάλιστα, γίνεται και πιο ασφαλές, χάρη στην ενίσχυση της ενεργητικής ασφάλειας με συστήματα όπως το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας.

Advertisement

Θα κινείται έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 660 κ.εκ., πλαισιωμένο από ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα γεννήτρια (ISG) και μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές δεν υπάρχουν, αλλά θεωρείται βέβαιο πως ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται συχνά τα πρατήρια καυσίμου.

Το νεο Suzuki Alto θα διατεθεί στην Ιαπωνία εντός του 2022, για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki S-Cross: Ευρύχωρο σαλόνι με αναβαθμισμένη ποιότητα και εξοπλισμό
EICMA 2021: Η Suzuki αναβαθμίζει το Katana
Η Suzuki ετοιμάζει και Swift Cross;