Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

EICMA 2021: Η Suzuki αναβαθμίζει το Katana

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EICMA 2021: Η Suzuki αναβαθμίζει το Katana

NEWSMOTO

EICMA 2021: Η Suzuki αναβαθμίζει το Katana

NEWSMOTO

Με μια λιτή παρουσία όσον αφορά νέα μοντέλα, η Suzuki παρουσίασε στην EICMA 2021 τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το Katana της για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο πάνω στο supernaked GSX-S1000, το νέο Euro5 Katana αποδίδει 152 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. με μεγαλύτερη κατανομή ροπής σε όλο το εύρος στροφών από το προηγούμενο μοντέλο, χάρη σε έναν νέο εκκεντροφόρο εισαγωγής και εξαγωγής, νέα ελατήρια βαλβίδων , νέα εξάτμιση, και νέο airbox με την βοήθεια ενός νέου ηλεκτρονικού γκαζιού.

Μέσω του Suzuki Drive Mode Selector υπαρχει η επιλογή ανάμεσα σε 3 ξεχωριστά modes χαρτογραφήσεων για τον κινητήρα, από την πιο άμεση και «κοφτερή» απόκριση του γκαζιού μέχρι την πιο ήπια.

Advertisement
Advertisement

Ένα αμφίδρομο quickshifter κάνει πιο γρήγορες τις αλλαγές ταχυτήτων βελτιώνοντας την απόδοση στις σπορ βόλτες, ενώ υπάρχουν πέντε τρόποι ελέγχου πρόσφυσης του traction control συν κουμπί απενεργοποίησης του για τους πιο τολμηρούς.

Επιπρόσθετα, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το Suzuki Clutch Assist System, με ένα μονόδρομο συμπλέκτη να μετριάζει το φρενάρισμα του κινητήρα στα κατεβάσματα ταχυτήτων με υψηλές στροφές.

Advertisement

Το νέο Katana χρησιμοποιεί το ίδιο ελαφρύ, διπλό πλαίσιο αλουμινίου και ψαλίδι που προέρχεται από το GSX-R, με πλήρως ρυθμιζόμενα μπροστινά πιρούνια KYB και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς. Οι μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo φρενάρουν τους μπροστινούς δίσκους 310 mm, τοποθετημένοι σε ζάντες από χυτό αλουμίνιο έξι ακτίνων, με ελαστικά Dunlop SPORTMAX Roadsport2, ειδικά σχεδιασμένα για την πλατφόρμα GSX-S της Suzuki.

Advertisement

Το Katana του 2022 θα έχει επίσης νέα χρώματα, με το αιχμηρό, γωνιώδες φέρινγκ που προφανώς παίρνει σχεδιαστικά στοιχεία από το αρχικό μοντέλο της δεκαετίας του 1980 φινιρισμένο τώρα σε σκούρο ματ μπλε, που συμπληρώνεται από χρυσά πιρούνια και τροχούς.

Το νέο Suzuki Katana θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
EICMA 2021: Voge 400 SR4
EICMA 2021: Honda ADV350 (+video)
EICMA 2021: Σοκ και Δέος για το Yamaha Ténéré 700 Raid Prototype

Advertisement