Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο supercar από την Pagani το Σεπτέμβριο

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο supercar από την Pagani το Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Νέο supercar από την Pagani το Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Με κωδική ονομασία C10 και ίσως το τελευταίο μοντέλο της Pagani με αμιγώς θερμικό κινητήρα, αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Horacio Pagani ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο supercar, που ετοιμάζει η εταιρεία. Έχει κωδική ονομασία C10 και αναμένεται να έχουμε πλήρη αποκάλυψη τον Σεπτέμβριο του 2022, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από μια ιστοσελίδα του εξωτερικού.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η Pagani θα λανσάρει επίσημα το νέο supercar στα μέσα του Σεπτέμβρη στο Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci, στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκαν και κάποια στοιχεία για το επερχόμενο supercar. Πιο συγκεκριμένα, το νέο δημιούργημα της ιταλικής φίρμας επικεντρώνεται κυρίως στη μείωση του συνολικού βάρους και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα… ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα, ωστόσο το μηχανικό σύνολο της C10 αναμένεται να είναι πάλι μια… προσφορά της Mercedes-AMG. Κάτω από το καπό λοιπόν θα υπάρχει ένας 6λιτρος V12 διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με άγνωστο ακόμα την τελική απόδοση, καθώς και με τι κιβώτιο θα συνδυάζεται.

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο της C10 αποτελεί μια συναρπαστική υπόθεση για την εταιρεία, μιας και από πέρυσι (όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του νέου supercar), η Pagani έκλεισε το μπλοκ παραγγελιών. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η παραγωγή περιορίστηκε στις 300 μονάδες.

Η C10 θα μπορούσε να είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της Pagani με θερμικό κινητήρα και θα συνεχίσει μέχρι το 2026, φτάνοντας στο σημείο που θα γίνουν πιο αυστηροί οι κανονισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Pagani Huayra R εντός πίστας (video)
Νέο Pagani Zonda το 2022
Ο Sir Lewis Hamilton πουλάει τη Pagani Zonda 760LH του (+video)

Advertisement