Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

13 νέα ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

13 νέα ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

Porsche

13 νέα ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

Porsche

Οι έμπειροι οδηγοί της Porsche επιβιβάστηκαν στο… πιλοτήριο των Taycan συνθλίβοντας μια σειρά από ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός «13» τρομοκρατεί πολλούς ανθρώπους, μιας και θεωρείται γρουσούζικος. Η Porsche, ωστόσο, έχει… δικαιολογημένα αντίθετη άποψη, μιας και ο συγκεκριμένος αριθμός… συνοδεύτηκε από ισάριθμα ρεκόρ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτά επιτεύχθηκαν στην πίστα Brands Hatch της Αγγλίας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «ηλεκτρικό πύραυλό» της, Taycan, στις εκδόσεις Turbo S και 4S.

Advertisement
Advertisement

Η εν λόγω πίστα δεν συνιστά… αχαρτογράφητα νερά για την Porsche, καθώς εκεί έχει σημειώσει ιστορικές επιτυχίες σε αγώνες αντοχής. Τον Απρίλιο του 1970, μία 917, βρισκόμενη στα… χέρια των Pedro Rodriguez και Leo Kinnunen κυριάρχησε στον υπό βροχή αγώνα των 1.000 χλμ., χάρη σε πέντε εξαιρετικούς γύρους. Ανάλογης σπουδαιότητας επιτυχία σημειώθηκε και τον Ιούλιο του 1984, όταν η Porsche κατέλαβε τις πρώτες έξι θέσεις, με τη νίκη να… πηγαίνει στην 956 των Jan Lammers και Jonathan Palmer. Κλείνει η παρένθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement

Τον Δεκέμβριο, λοιπόν, του περασμένου έτους, οι δύο εκδόσεις της αποκλειστικά ηλεκτροκίνητης Taycan, σημείωσαν 13 ρεκόρ, καθένα εκ των οποίων πιστοποιήθηκε από τον εθνικό οργανισμό μελών και κυβερνητικό φορέα τετρακίνητων μηχανοκίνητων αθλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Motorsport UK).

Στη μάχη για την επίτευξη των επιτευγμάτων ρίχθηκαν σπουδαίοι οδηγοί συμπεριλαμβανομένου του θρύλου του Le Mans, Richard Attwood, και του πρώην πιλότου της F1 και οδηγό αγώνων της Porsche,  Jonathan Palmer.

Advertisement

Οι προσπάθειες για την κατάρριψή τους εκκίνησαν στις 7.00 το πρωί, ενώ ολοκληρώθηκαν στις 8.00 το απόγευμα, γεγονός που μαρτυρά πως οι οδηγοί χρειάστηκαν να οδηγήσουν και σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με τους οδηγούς, όμως, να μην πτοούνται. Η αυταπάρνησή τους σε συνδυασμό με τις σπουδαίες οδηγικές τους ικανότητες και τα πολλά ταλέντα των μοντέλων αποτέλεσαν τα εχέγγυα για αυτά τα σπουδαία ρεκόρ.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Τα ρεκόρ αναλυτικά

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με βάρος άνω του ενός τόνου, η Taycan 4S αναδείχθηκε σε ταχύτερο όχημα όσον αφορά τη διάνυση 50 χλμ., 50 μιλίων, 100 χλμ., 500 χλμ., 500 μιλίων και 1.000 χλμ. – από στάση. Παράλληλα, ρεκόρ συνιστά η διάνυση 98,192 χλμ. σε μία ώρα.

Την ίδια ώρα, και στην ίδια κατηγορία, η Turbo S αναδείχθηκε σε ταχύτερη στη διαδικασία 0-200 χλμ., 0-100 μίλια, 0-200 μίλια, ενώ εντός τριών ωρών, έξι ωρών, και 12 ωρών διένυσε 252,356 χλμ, 450,65 χλμ. και 915,762 χλμ. αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως προκειμένου να “σπάσει” το ρεκόρ των 1.000 χλμ., η Taycan 4S “ξόδεψε” συνολικά 3 ώρες και 3 δευτερόλεπτα ώστε να εισέλθει/εξέλθει στο κομμάτι με τους φορτιστές, αλλά και να φορτίσει. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, χρειάστηκε να μπει… στην πρίζα περισσότερες από 6 φορές. Ο μέσος χρόνος στάσης για φόρτιση ανήλθε γύρω στα 30 λεπτά, με τα αυτοκίνητα να φορτίζουν από το 5 στο 85%.

Η Porsche απαθανάτισε τις προσπάθειες των οδηγών, συνθέτοντας ένα όμορφο βίντεο. Πώς βίωσαν οι οδηγοί τα ρεκόρ;

Περισσότερες πληροφορίες για την Porsche Taycan μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης: 

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Η Porsche Taycan Cross Turismo χωρίς καμουφλάζ

Η πρώτη επαφή του Jamiroquai με την Porsche Taycan (video)