Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο πρωτότυπο της Datsun

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο πρωτότυπο της Datsun

ΝΕΑ

Το νέο πρωτότυπο της Datsun

ΝΕΑ

Η Datsun συνεχίζει την εξάπλωση των μοντέλων της και ενισχύει τη θέση της ως μια low-cost μάρκα για αναπτυσσόμενες αγορές, παρουσιάζοντας το νέο πρωτότυπο mi-DO Show Car που απευθύνεται στους λάτρεις του ψαρέματος και των εξορμήσεων στη φύση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο πρωτότυπο της Datsun βασίζεται πάνω στο μικρό χάτσμπακ mi-DO και θα παρουσιαστεί στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας τον Αύγουστο.

Δημιουργήθηκε ύστερα από έρευνα της εταιρείας μεταξύ των πελατών της, κατά την οποία το 58% ανέφερε ως χόμπι του τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και το 27% το ψάρεμα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν και για το τι προτιμούν από το αυτοκίνητό τους στα ταξίδια και τις εξορμήσεις τους, κάτι που επίσης λήφθηκε υπόψιν για τη δημιουργία του πρωτότυπου.

Όπως και το χάτσμπακ μοντέλο έτσι και το πρωτότυπο διαθέτει έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όμως είναι εφοδιασμένο με τροχούς ειδικούς για off road χρήση, ενώ έχει αυξήσει και την απόσταση από το έδαφος στα 180 χλστ.

Advertisement
Advertisement

mi-Do Show Car (4)

Η Datsun έχει εφοδιάσει επίσης το αυτοκίνητο με ένα αλουμινένιο προστατευτικό κάτω από τον κινητήρα, το κιβώτιο και το ρεζερβουάρ, ενώ στη οροφή υπάρχει μια έξτρα σειρά φώτων πάνω στην σχάρα των αποσκευών και μια μεγάλη μπαγκαζιέρα αποθήκευσης. Οι εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με την βαφή του αμαξώματος σε μοτίβο παραλλαγής.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, εκεί το πρωτότυπο δεν έχει πίσω καθίσματα, αφού στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί ειδικά κουτιά αποθήκευσης για έναν υπερπλήρη εξοπλισμό ψαρέματος (τέντα, πτυσσόμενο τραπεζάκι, μπότες, ιμάντες, καλάμια ψαρέματος, αγκίστρια, ένα φτυάρι καθώς και ένα τσεκούρι).

Advertisement

mi-Do Show Car (5)

Επίσης, υπάρχει και μια καφετιέρα, αλλά και ένα ψυγείο χωρητικότητας 20 λίτρων. Μάλιστα, η Datsun έχει τοποθετήσει στο πίσω μέρος και ένα πλήρες σύστημα φωτισμού για χρήση όλων των παραπάνω και τη νύχτα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του πρωτότυπου, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια παραγωγής του αν και δεν αποκλείεται να προαναγγέλει μια crossover έκδοση του mi-Do.

Εμείς, να θυμίσουμε ότι η Datsun η οποία ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi, δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή μόνο στις αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Ρωσίας και της Νότιας Αφρικής, προσφέροντας μια γκάμα low cost μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούν πλατφόρμες της Nissan. Η σειρά των «DO» αυτοκινήτων βασίζεται πάνω σε μοντέλο της Lada (Kalina), η οποία ανήκει επίσης στον Όμιλο.

mi-DO Show Car

Advertisement