Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Datsun αγροτικό με V10! (+video)

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Datsun αγροτικό με V10! (+video)

ΝΕΑ

Datsun αγροτικό με V10! (+video)

ΝΕΑ

Αν συναντήσεις ποτέ το συγκεκριμένο αγροτικό καλύτερα να κάνεις στην άκρη.

Advertisement
Advertisement

Τα θρυλικά αγροτικά Datsun 1200 τη δεκαετία του 1980 έκαναν θραύση στους επαρχιακούς δρόμους της χώρας μας όντας το πιο δημοφιλές αγροτικό εκείνης της εποχής. Πλέον το μοντέλο έχει σχεδόν ξεχαστεί και το συναντάμε είτε σε κατάσταση scrap, είτε σε κατάσταση ακραίου customizing.

Στην περίπτωση του Datsun 1200 του evil_dat βρισκόμαστε στην πλευρά του customizing και μάλιστα του πολύ ακραίου. Το συγκεκριμένο Datsun κάτω από το καπό του φιλοξενεί έναν V10 κινητήρα από Dodge Viper ο οποίος μάλιστα διαθέτει δύο τούρμπο. Ο άνθρωπος που το κατασκεύασε είναι ο Ivan Turkovic και του πήρε πέντε χρόνια για να μπορέσει να χωρέσει τον συγκεκριμένο κινητήρα μέσα στο Datsun.

Advertisement
Advertisement

Ο 8λιτρος κινητήρας στην κανονική του μορφή αποδίδει 450 ίππους. Αν αναλογιστούμε ότι το Datsun ζυγίζει μόλις 725 κιλά τότε μπορούμε να αντιληφθούμε τις ακραίες επιδόσεις του αγροτικού. Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμα πιο καυτά καθώς με πίεση 5 psi η ισχύς του κινητήρα ανεβαίνει στους 600 ίππους, ενώ με την προσθήκη νίτρο η δύναμη εκτοξεύεται στους 1.000 ίππους!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Turkovic (@evil__dat)

Advertisement

Για να μπορέσει αυτός ο τερατώδης κινητήρας να σταθεί πάνω στο Datsun ο μηχανικός προχώρησε σε εκτεταμένες ενισχύσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα. Μεγαλύτερο είναι το διαφορικό στις 9 ίντσες, ενώ οι τροχοί είναι από dragster με διαστάσεις 28×12,5. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι το 400άρι επιτυγχάνεται σε περίπου 7 δευτερόλεπτα από αυτό το Datsun!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο αποδίδουν οι νέοι «crate» κινητήρες της Dodge;
«Τυφώνας» κάτω από το καπό του επόμενου Dodge Charger
Ένα ξεχωριστό πρωτότυπο από την Dodge στη SEMA