Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε ένα Datsun 320 να… ζωντανεύει μετά από 35 χρόνια (+video)

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε ένα Datsun 320 να… ζωντανεύει μετά από 35 χρόνια (+video)

ΝΕΑ

Δείτε ένα Datsun 320 να… ζωντανεύει μετά από 35 χρόνια (+video)

ΝΕΑ

Ένα σπάνιο ανοιχτό ημιφορτηγό Datsun του 1965, παίρνει μπροστά μετά από 35 χρόνια σε έναν αχυρώνα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τα King Cab και τα Navara η Datsun (ή Nissan αν θέλετε) κατασκεύαζε, εργαλεία δουλειάς για αγρότες και επαγγελματίες.

 

Το όνομα Datsun δεν ακούγεται στις μέρες μας, αλλά η ιαπωνική μάρκα που έγινε διάσημη για το 240Z, πριν χρησιμοποιήσει το αρχικό της όνομα, Nissan, κατασκεύασε αρκετά βασικά μοντέλα, για χαμηλά βαλάντια. Το 320, ένα mini pickup truck της δεκαετίας του 1960, είναι ένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Η Datsun άρχισε να κατασκευάζει φορτηγά το 1934 όταν παρουσίασε το Type 13. Αλλά η σειρά στην οποία ανήκει το 320 έκανε το ντεμπούτο της το 1955 και παρέμεινε στην παραγωγή με διάφορα ονόματα μέχρι το 1997. Η τελευταία γενιά, γνωστή και ως D21 ή 720, πωλείται από τη Nissan ως Navara πρώτης γενιάς.

Το συμπαγές ανοιχτό φορτηγό που βλέπετε, ουσιαστικά είναι πρόγονος του εμβληματικού Navara, κατασκευάστηκε από το 1961 έως το 1965 στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη.

Advertisement

Η Datsun πρόσφερε το 320 σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κλειστού van. Όλα κινούνται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα E-1 1,2 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε επίσης στα Bluebird και Fairlady.

Το 320 του 1965, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το «Restored» στο YouTube πέρασε περίπου 35 χρόνια σε έναν αχυρώνα και ως αποτέλεσμα, δεν λειτουργούσε πλέον και είχε μερικά προβλήματα σκουριάς. Φαινόταν πως μπορούσε να διασωθεί, έτσι οι άνθρωποι στο «Restored» το πήγαν στο συνεργείο τους για να το βάλουν σε λειτουργία και να οδηγήσουν ξανά.

Advertisement

Αυτή ήταν μια δύσκολη αποστολή, αλλά ο τετρακύλινδρος κινητήρας του Datsun όχι μόνο λειτούργησε αλλά το ημιφορτηγό κινήθηκε μετά από 35 χρόνια. Ομολογουμένως, το Datsun 320 δεν είναι το πιο πολύτιμο κλασικό που κυκλοφορεί, αλλά είναι ένα μοναδικό και χαριτωμένο αυτοκίνητο που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Patrol: Γιορτάζει 70 χρόνια
Το νέο λογότυπο της Nissan και η εξέλιξή του
Πωλείται το νικηφόρο Datsun 280ZX του Paul Newman