Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Nissan… σκοτώνει την Datsun;

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Nissan… σκοτώνει την Datsun;

ΝΕΑ

Γιατί η Nissan… σκοτώνει την Datsun;

ΝΕΑ

Το όνομα Datsun είχε “αναστηθεί” πριν μερικά χρόνια, όμως δεν είχε την εξέλιξη που προσδοκούσε η Nissan. Και έτσι έρχεται το οριστικό τέλος του ονόματος.

Advertisement
Advertisement

Για την Ευρώπη και για την χώρα μας, το όνομα Datsun έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο αγνές -και άγουρες- εποχές της αυτοκίνησης, καθώς ήταν το όνομα με το οποίο τα αυτοκίνητα της Nissan κυκλοφορούσαν για δεκαετίες στις αγορές εκτός Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική εταιρία είχε εγκαταλείψει το όνομα Datsun από το 1983, όμως αποφάσισε να το επαναφέρει στην ζωή το 2012, ως μάρκα φθηνού κόστους, για αναδυόμενες αγορές.

Όμως το πρότζεκτ ποτέ δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί εξ αρχής και οι πωλήσεις ήταν μάλλον απογοητευτικές. Ήδη η εταιρία είχε κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ρωσία και την Ινδονησία από το 2020 και πλέον κλείνει και το τελευταίο, στην Ινδία, βάζοντας για δεύτερη φορά -και μάλλον οριστικά- το τέλος στο όνομα Datsun.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της στις χώρες που έχει πουλήσει αυτοκίνητα, συνεχίζοντας να τα εξυπηρετεί με συνεργεία, ανταλλακτικά αλλά και τις εγγυήσεις που τα καλύπτουν. Επίσης θα εξακολουθήσει να πουλά το στοκ των αυτοκίνητών της που υπάρχουν ακόμα μέχρι να εξαντληθούν.

Advertisement

Η Nissan υποστηρίζει ότι θα εστιάσει σε πιο επικερδείς κατηγορίες, που εκτός από ελκυστικές για τους πελάτες θα είναι και πιο κερδοφόρες για το δίκτυό της.

Το τέλος της Datsun ήταν προδιαγεγραμμένο εδώ και καιρό, και έγινε οριστικό την προηγούμενη χρονιά, όταν οι πωλήσεις μέσα στο 2021 δεν ξεπέρασαν τις 7.000 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα έχει έτοιμα τα σπορ ηλεκτρικά της η Nissan;
Nissan: Ξεκινά την παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης (+video)
Θα “κοπεί” η Datsun στα πλαίσια περικοπών της Nissan;