Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Peugeot E-3008 με 8 χρόνια εγγύηση και ChatGPT

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot E-3008 με 8 χρόνια εγγύηση και ChatGPT

ΝΕΑ

Νέο Peugeot E-3008 με 8 χρόνια εγγύηση και ChatGPT

ΝΕΑ

Η Peugeot διοργάνωσε τη ημερίδα «E-Lion Day 2024» στην οποία ανακοίνωσε τα νέα στοιχεία που αφορούν στα καινούργια μοντέλα της αλλά και στο επιχειρηματικό πλάνο της για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της Λίντα Τζάκσον, της Διευθύνουσας Συμβούλου της Peugeot. Ήταν η συνέχεια της προηγούμενης αντίστοιχης η οποία είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι.

Αυτή τη φορά η κυρία Τζάκσον και οι συνεργάτες της αναφέρθηκαν στα νέα σχέδια που έχουν εκπονήσει και αρχίσει να εφαρμόζουν για τη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα και την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για τα οφέλη που θα έχουν εφεξής οι πελάτες της.

Αναφορικά με το τελευταίο, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Peugeot Allure Care» το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο E-3008, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό προβλέπεται η οκταετής δωρεάν κάλυψη του οχήματος τόσο για τις μπαταριές του όσο και για τον ηλεκτροκινητήρα, για το ηλεκτρικό κύκλωμα και για όλα τα λοιπά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου.

Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα ισχύει είτε στο χρονικό διάστημα των οκτώ ετών είτε στη συμπλήρωση 160.000 χλμ., όποια συνθήκη συμπληρωθεί πρώτη. Σταδιακά, θα αφορά σε όλα τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Η Peugeot ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και σε όσους πελάτες της έχουν παραγγείλει ήδη το νέο ηλεκτρικό μοντέλο και όχι μόνο για όσους το πράξουν εφεξής.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η υιοθέτηση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης «ChatGPT» στον εξοπλισμό των νέων μοντέλων της, Η αρχή θα γίνει με το 408 και το E-3008 και από τον προσεχή Απρίλιο και στα επαγγελματικά μοντέλα της εταιρείας.

Advertisement

 

Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί σε πέντε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και ως το τέλος του έτους θα λειτουργεί πανευρωπαϊκά. Το «ChatGPT» θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος ώστε οι επιβάτες να μπορούν να καθοδηγούνται στον προορισμό τους ακούγοντας και τις όποιες πληροφορίες θέλουν σχετικά.

Advertisement

Το τρίτο νέο στοιχείο που ανακοινώθηκε στην ημερίδα είναι η προσπάθειες που η Peugeot κάνει ήδη, όπως και αυτές που έχει μεθοδεύσει για το μέλλον, στον τομέα της λεγομένης κυκλικής οικονομίας.

Ο Φρεντερίκ Γκριβέλ, επικεφαλής στο συγκεκριμένο τμήμα του Ομίλου Stellantis, αναφέρθηκε στο ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά σε όλο και μεγαλύτερη ποσότητα κάθε χρόνο.

Όπως δήλωσε, ο στόχος είναι να διαθέτει κάθε καινούργιο αυτοκίνητο της Peugeot ανακυκλωμένα υλικά σε ποσοστό 40% ως το 2030. Συγκριτικά, τώρα η χρήση τους φτάνει το 23% στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Γκριβέλ αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης καθαυτών των αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρείας. Όπως είπε, η Peugeot έχει ξεκινήσει συνεργασία με την εταιρεία Orano η οποία ειδικεύεται στον τομέα συλλογής και ανακύκλωσης και μπαταριών.

Σκοπός της Peugeot είναι να επαναχρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο τους συσσωρευτές των οχημάτων της όσο και τα υπόλοιπα υλικά είτε στα καινούργια μοντέλα της, είτε σε άλλους τομείς πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συμπληρωματικά, η Λίντα Τζάκσον δήλωσε ότι απώτερος στόχος της γαλλικής εταιρείας είναι αυτό που ονομάζουν «Carbon Net Zero 2038». Δηλαδή, η μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, παγκοσμίως. Είτε στα αυτοκίνητά της, είτε στην εφοδιαστική αλυσίδα είτε στις μεταφορές.

Στην ημερίδα ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τoν οργανισμό «Born Free» τα μέλη του οποίου φροντίζουν για την προστασία των λιονταριών στην Αφρική, για τη διατήρηση της άγριας ζωής στην ήπειρο και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την εκπαίδευση των κατοίκων στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται.

Τέλος, η κυρία Τζάκσον αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Under The Pole» στο οποίο συμμετέχει η Peugeot και το οποίο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ανάγκη προστασίας της θάλασσας και της ζωής σε αυτή. Αυτό, αφορά και στην Ελλάδα, όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Peugeot 208 τώρα σε σούπερ ελκυστικές τιμές!
Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis
Τα πάντα για το νέο Peugeot E-3008