Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Peugeot E-3008

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Peugeot E-3008

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Peugeot E-3008

ΝΕΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το νέα γενιά του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Περίπου τέσσερις ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα η Peugeot δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες για το νέο 3008 και συγκεκριμένα για την ηλεκτρική έκδοση E-3008.

Προς το παρόν οι Γάλλοι δεν έχουν δώσει κανένα άλλο στοιχείο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο όμως πως θα υπάρχουν δύο συστήματα πρόωσης, με έναν και με δύο κινητήρες, άρα και με τετρακίνηση στη δεύτερη περίπτωση.

Ο ηλεκτροκινητήρας της πρώτης θα αποδίδει 218 ίππους, ενώ η συνδυαστική ισχύς της δεύτερης θα φτάνει τους 388 ίππους. Οι διαθέσιμες μπαταρίες θα είναι δύο, με ενεργειακή χωρητικότητα 60 kWh και 86 kWh.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot E-3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Stellantis που θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα STLA. Φυσικά, το Ε-3008 θα πλαισιωθεί και από συμβατικές εκδόσεις με εξηλεκτρισμένους νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις που λογικά θα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία για αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε πως έχει διατηρηθεί το βασικό καλούπι του πολύ πετυχημένου εμπορικά τωρινού μοντέλου και έχει μετεξελιχθεί με μία πιο σύγχρονη άποψη και με ένα πολύ ελκυστικό ντιζάιν. Στο οποίο συμβάλλει και η πιο έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω δίνοντας ένα κουπέ στιλ.

Advertisement

Η οποία αποτυπώνεται τόσο στην εμφατική μάσκα με το πλεχτό ανάγλυφο, το τεράστιο λογότυπο με το λέοντα της μάρκας, τις LED λωρίδες και τους λεπτούς προβολείς, όσο και στο πίσω μέρος με το κόμπακτ στιλ και τα φωτιστικά σώματα που μας παραπέμπουν στα πιο πρόσφατα 408 και 508.

Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες του εσωτερικού, το νέο 3008 υιοθετεί στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Inception καθώς και τη νέα γενιά του πρωτοποριακού i-Cockpit της γαλλικής μάρκας.

Το οποίο θα έχει σα βασικό του στοιχείο μια κυρτή, ελεύθερη οθόνη με διαγώνιο 21 ιντσών που θα βρίσκεται πάνω από το επίσης καινούργιας σχεδίασης τιμόνι και θα εκτείνεται έως το κέντρο του ταμπλό.

Advertisement

Η οπτικά ενιαία οθόνη θα αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη νέα οθόνη αφής του επίσης αναβαθμισμένου συστήματος infotainment. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή θα είναι η μετακίνηση του επιλογέα του κιβωτίου από την κονσόλα στο ταμπλό, δίπλα στο μπουτόν της εκκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS
Με το νέο Peugeot 408 στις ΗΠΑ