Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και ηλεκτρικό το Torres της SsangYong

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και ηλεκτρικό το Torres της SsangYong

ΝΕΑ

Και ηλεκτρικό το Torres της SsangYong

ΝΕΑ

Η SsangYong λανσάρει αυτή την περίοδο το νέο Torres που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχει πολλά και ενδιαφέροντα αισθητικά στοιχεία και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Ssangyong παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουργιο Torres στην Κορέα ως το πιο πρόσφατο μέλος της γκάμας των SUV.

Το Torres χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή εμφάνισή του, η οποία θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μια «σύνθεση» στοιχείων και επιλογών που έχουν δει σε άλλες δημοφιλείς προτάσεις της κατηγορίας. Στο μπροστινό μέρος, η μάσκα που παραπέμπει σε εκείνη των Jeep με τις κάθετες γρίλιες, δίνει έναν έντονο δυναμισμό στο μοντέλο που εμφανίζει λεπτούς προβολείς LED και γενικότερα μια διάθεση να «περνάει» ως ιδιαίτερα ικανό εκτός δρόμου.

Κοιτώντας το μοντέλο από το πλάι, το βλέμμα μένει πάνω στα τονισμένα τόξα πάνω από τους τροχούς (που έχουν ζάντες διαμέτρου από 17 έως και 20 ιντσών), ενώ διακρίνεται και ένα πλευρικό αποθηκευτικό κουτί, που θυμίζει έντονα εκείνο του Land Rover Defender. Στο πίσω μέρος, διακρίνεται ένα κάλυμμα που μοιάζει να «ενσωματώνει» τη ρεζέρβα στο αμάξωμα. Στην καμπίνα του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα, στο ταμπλό, η σύγχρονη διάθεση του μοντέλου τονίζεται από τη χρήση ψηφιακών οθονών.

Advertisement
Advertisement

Τόσο ο πίνακας των οργάνων, όσο και η οθόνη αφής του infotainment (με διαγώνιο 12,3 ιντσών) δίνουν το στίγμα, το οποίο συμπληρώνει άλλη μια οθόνη αφής που είναι από κάτω και έχει προβολή των διακοπτών για το χειρισμό του κλιματισμού. Το ταμπλό, το τιμόνι, οι πόρτες και η κεντρική κονσόλα, εμφανίζουν μεταλλικές πινελιές που κάνουν μεγάλη αντίθεση με τις δερμάτινες επενδύσεις της καμπίνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η SsangYong, το Torres έχει 703 λίτρα χώρο αποσκευών σε πενταθέσια διαμόρφωση καμπίνας, η οποία όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν, εκτινάσσεται στα 1.662 λίτρα. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου αλλά η SsangYong αναφέρει έναν κινητήρα T-GDI που θα είναι προφανώς ο ίδιος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων με εκείνον του Korando. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και η μετάδοση της ισχύος του, αφορά τους μπροστινούς τροχούς και μόνο.

Advertisement

Αυτά προφανώς θα ισχύουν για τη βασική έκδοση του μοντέλου, μια και θεωρούμε απίθανο το να μην υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση τοy Torres. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κορεάτικη εταιρεία, έχει σχέδια και για πλήρη εξηλεκτρισμό του μοντέλου προκειμένου να το «στείλει» για εμπορική πορεία και στην Ευρώπη, κάτι που ίσως να συμβεί μέσα στο 2023. Για την Κορεάτικη αγορά τώρα, το SsangYong Torres είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με την τιμή της βασικής του έκδοσης ναι είναι κοντά στα 20.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ssangyong ρίχνει την τελευταία της (ηλεκτρική) ζαριά
Σε μεγάλους μπελάδες η SsangYong
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS

 

Advertisement