ΝΕΑ

Η Ssangyong ρίχνει την τελευταία της (ηλεκτρική) ζαριά

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ssangyong ρίχνει την τελευταία της (ηλεκτρική) ζαριά

ΝΕΑ

Η Ssangyong ρίχνει την τελευταία της (ηλεκτρική) ζαριά

ΝΕΑ

Παρά την παρακμή των τελευταίων ετών και τις αλλεπάλληλες τρικλοποδιές στο θέμα της εξαγοράς της, η Ssangyong είναι έτοιμη να ρίξει το τελευταίο της χαρτί.

Advertisement

Αυτό έχει ηλεκτρικό υπόβαθρο και αφορά το SUV με την ονομασία Torres.

Το κορεατικό SUV αποκαλύφθηκε προς το παρόν με τη μορφή σκίτσου και θα μπει στην παραγωγή το καλοκαίρι που μας έρχεται αμιγώς ως ηλεκτρικό. Όπως βλέπουμε στα teasers, θυμίζει με μεγάλο βαθμό τα SUV στη γκάμα της Jeep με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης. Η εταιρεία φιλοδοξεί να λανσάρει ένα μοντέλο που θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Hyundai Ioniq 5 και VW ID.4, και ενδεχομένως να έχει πιο προσιτό χαρακτήρα από τα δύο ηλεκτρικά SUV που κυκλοφορούν ήδη.

Advertisement

Το όνομα Torres (σωστά καταλάβατε) έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει «πύργος». Επίσης υποδηλώνει το συσχετισμό του ηλεκτρικού SUV με το εθνικό πάρκο Torres del Paine στη νότια Χιλή, ως ένδειξη off road χαρακτήρα. Το Torres από πλευράς διαστάσεων θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Korando και το Rexton και φέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Powered by Toughness της εταιρείας.

Το SUV που μοιάζει αρκετά στο Jeep Renegade (τουλάχιστον στα πρώτα του σκίτσα) θα κατασκευάζεται στην Κορέα και αποτελεί ίσως την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας για να ξαναβγεί στο προσκήνιο, ή έστω να αλλάξει τη φθίνουσα πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια. Λέτε να τα καταφέρει;     

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Ssangyong Korando
Αυτό είναι το νέο SsangYong Rexton
Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;

Advertisement