Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volvo

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volvo

ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volvo

ΝΕΑ

Με ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα XC60 και XC90, η Volvo θα εμπλουτίσει τη γκάμα της προσφέροντας περισσότερες επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Το νέο της SUV, η Volvo προγραμματίζει να το θέσει σε παραγωγή, στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα βρίσκεται μεταξύ του XC60 και του XC90 σε μέγεθος και μέχρι στιγμής είναι γνωστό μόνο με την κωδική του ονομασία: V546. Το νέο ηλεκτρικό θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα SPA2, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο Volvo Embla του οποίου τις φωτογραφίες βλέπετε και θα είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το XC90.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή στο Ridgeville των ΗΠΑ, θα πρέπει να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025. Ωστόσο, η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής δεν θα είναι η μόνη από την οποία θα προκύπτει το νέο αυτό μοντέλο. Συγκεκριμένα, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει κάποια από τις εγκαταστάσεις της Volvo στην Κίνα να είναι εκείνη από την οποία θα παράγεται το νέο μοντέλο.

Η παραγωγή του V546 στην Κίνα θα στοχεύει κυρίως στην εγχώρια αγορά, όπως και τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στο Ridgeville θα μένουν στη Βόρεια Αμερική. Ταυτόχρονα με την ανανέωση του ηλεκτρικού στόλου μοντέλων, η Volvo αναμένεται να αλλάξει και στην στρατηγική της ονοματοθεσίας, καταργώντας το συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών (κάτι που υπογραμμίζεται και με το Embla).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι το Street Configurator της Volvo;
Αυτό είναι το ανανεωμένο Volvo XC40 (+τιμές)
Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90

Advertisement