Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Lexus

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Lexus

Mobility

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Lexus

Mobility

Η κατοχύρωση του ονόματος Lexus RZ 450e δείχνει την πιθανή δημιουργία ενός νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος  RZ για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Η ανάλυση των καταχωρίσεων εμπορικών σημάτων και ονομάτων δεν είναι ποτέ εύκολη. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποκτήσουν ένα όνομα μοντέλου, που δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Η νέα αίτηση από τη Lexus έχει μια καλή πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα. Η πολυτελής ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση για χρήση του ονόματος «RZ» στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Lexus Enthusiast». Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που η εταιρεία θα προσθέσει στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus ξεκίνησε την κυκλοφορία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων τον περασμένο Νοέμβριο με το UX 300eγια την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, με στόχο να προσφέρει σε κάθε μοντέλο μία ηλεκτρική και plug-in υβριδική παραλλαγή έως το 2025. Παράλληλα μας έδωσε και μία εικόνα για το μέλλον με το LF-30 concept που (επίσης) παρουσιάστηκε πέρυσι. Πρόκειται για μια τολμηρή ιδέα με πόρτες gullwing, τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε τροχό) και ιδιαίτερο στυλ. Αλλά ήταν απλώς μια ιδέα και μάλλον δεν θα το δούμε την παραγωγή σύντομα.

Το να προσδιορίσετε τι σκοπεύει να κάνει η Lexus με το νέο εμπορικό σήμα «RZ» δεν είναι εύκολο. Όπως σημειώνει το site Lexus Enthusiast, η Lexus χρησιμοποιεί ήδη το R στην γκάμα της με τα RC και RX – ένα κουπέ και ένα crossover. Το «e» στο τέλος του 450e σημαίνει ότι θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ακολουθώντας το UX300e. Το μόνο αίνιγμα στο όνομα είναι το «Z». Τα LC και RC στην γκάμα της Lexus είναι coupe, τα ES, LS και IS είναι σεντάν, ενώ τα UX, EX και GX είναι crossover. Τι είναι λοιπόν το RZ; Η Lexus θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει το όνομα για να προσθέσει ένα νέο στυλ αμαξώματος στο χαρτοφυλάκιό της, όπως ένα crossover coupe.

 

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται Lexus BX βασισμένο στο Toyota Yaris Cross

Ένα Lexus RC F με εξωφρενική ισχύ

Advertisement

Lexus: Ατελείωτο drift στην παγωμένη Βαϊκάλη (+video)