Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus: Ατελείωτο drift στην παγωμένη Βαϊκάλη (+video)

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus: Ατελείωτο drift στην παγωμένη Βαϊκάλη (+video)

ΝΕΑ

Lexus: Ατελείωτο drift στην παγωμένη Βαϊκάλη (+video)

ΝΕΑ

Η Lexus οργάνωσε μία εκπληκτική οδηγική εμπειρία για τα μοντέλα SUV RX και LC coupe στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στην Σιβηρία. Εκεί ο πρωταθλητής drift Ρωσίας Nikita Shikov έκανε πολλά θεαματικά περάσματα.

Advertisement
Advertisement

 

Η παγωμένη Σιβηρία δεν είναι συνήθως το φυσικό περιβάλλον για τα οχήματα Lexus, αλλά έγιναν το σκηνικό για μια καταπληκτική οδηγική εμπειρία που μας έδειξε τις δυνατότητες δύο πολύ διαφορετικών μοντέλων: Του SUV πολυτελείας RX και του V8 LC coupe.

Advertisement
Advertisement

Στην παγωμένη (-60ο βαθμοί Κελσίου) λίμνη Βαϊκάλη, η βαθύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο, με πάγο που ξεπερνά σε βάθος το 1,5 μέτρο η Lexus Ρωσίας έστησε μία εμπειρία οδήγησης. Σε μία οδό από πάγο (η Βαϊκάλη γίνεται δρόμος για φορτηγά τον χειμώνα) ο πρωταθλητής drift Nikita Shikov, μας έδειξε ένα θεαματικό τρόπο για το πως οδηγούμε το SUV RX και το LC coupe. Παρά την εμπειρία του, αυτή ήταν η πρώτη του φορά που οδηγούσε τα Lexus στον πάγο – μια πολύ διαφορετική επιφάνεια από τις πίστες αγώνων που συνηθίζει.

Lexus RX

Advertisement

Το RX έχει μια εντυπωσιακή κληρονομιά ως «πολυτελές crossover», αλλά η οδήγηση στον πάγο ήταν κάτι διαφορετικό.  τοποθέτηση αυτού του κομψού SUV σε ακραία δοκιμή ήταν νέο ορόσημο στην ιστορία του. Ο Shikov παραδέχτηκε ότι πριν πάρει το τιμόνι του SUV είχε αμφιβολίες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει με το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης E-Four.

Η Lexus αναβαθμίζει τα RX και IS

Advertisement

«Αρχικά ήμουν σκεπτικός», είπε, καθώς το RX λειτουργεί από προεπιλογή με την κίνηση εμπρός με τους πίσω τροχούς να παίζουν μόνο όταν οι αισθητήρες εντοπίζουν ότι οι τροχοί αρχίζουν να σπινάρουν ή να γλιστρούν. Όμως, σύντομα ανακάλυψα ότι ο πίσω άξονας ενεργοποιείται πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να μπορείτε ακόμη και να κάνετε ελεγχόμενο drift γλιστρώντας και με τους τέσσερις τροχούς.

Δίαιτα και αναβαθμίσεις για το Lexus LC

Lexus LC V8 Coupe

Το LC, με τον κινητήρα V8 (464 ίππων στους πίσω τροχούς), ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στον πάγο: «Είχα οδηγήσει το αυτοκίνητο στο παρελθόν και είχα θαυμάσει τον πολλαπλό  χαρακτήρα του ως: grand tourer, cruiser για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων» και πρόσθεσε:

Advertisement

«Όταν βρίσκεστε στον πάγο, αισθάνεστε αμέσως την κίνηση στους πίσω τροχούς και την δύναμη του αυτοκινήτου, λόγω του βάρους του και του γεγονότος ότι χρησιμοποιήσαμε για ελαστικά για χιόνι παραγωγής (χωρίς καρφιά). Εκεί για να βρεις τα όρια η επιτάχυνση δεν έχει ρόλο αλλά η τεχνική». Για τις θεαματικές κινήσεις του Shikov, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας είχαν απενεργοποιηθεί, οπότε η απόδοση ήταν έντονη και στην καθαρότερη μορφή της.