Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Lexus RC F με εξωφρενική ισχύ

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Lexus RC F με εξωφρενική ισχύ

ΝΕΑ

Ένα Lexus RC F με εξωφρενική ισχύ

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν να έχετε στην κατοχή σας ένα Lexus RC F, το οποίο να αποδίδει ισχύ πάνω από 1.200 PS;

Advertisement
Advertisement

Και όμως, μπορεί να σας φαίνεται εξωφρενική η παραπάνω δύναμη, αλλά ο επίσημος εισαγωγέας της Lexus στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφερε και δημιούργησε ένα αντίστοιχο μοντέλο, που προορίζεται για τον πρωταθλητή Drift, Ahmad Daham.

Κάτω από το καπό του ιδιαίτερου Lexus RC F βρίσκεται ο φημισμένος εξακύλινδρος 3,0 λίτρων 24βάλβιδος με δύο διπλούς εκκεντροφόρους, κινητήρας της οικογένειας «Toyota 2JZ», ο οποίος υπήρχε σε ένα παλαιότερο Lexus GS. Χάρη στις απαραίτητες τροποποιήσεις, με την τοποθέτηση μεγαλύτερου turbo της Garrett, σφυρήλατων πιστονιών, νέων βαλβίδων, τριπλής αντλίας καυσίμου και του αναγκαίου κιτ με νίτρο, η ισχύς φτάνει τους 1.217 ίππους με τη ροπή να σκαρφαλώνει τα 1.464 Nm. Η δύναμη περνά φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων της Samsonas.

Advertisement
Advertisement

Στο συγκεκριμένο drift car, εκτενής είναι και η χρήση σύνθετων υλικών, όπως το κέβλαρ και τα ανθρακονήματα, τόσο στο αμάξωμα, όσο και σε μηχανικά μέρη. Πιο συγκεκριμένα, από αυτά έχουν κατασκευαστεί τα εξωτερικά πλαϊνά τμήματα, η οροφή και οι πόρτες, με αποτέλεσμα το βάρος, σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, να έχει μειωθεί κατά 500 κιλά, φτάνοντας τα 1.250 κιλά.

Διαφορετική είναι και η ανάρτηση, με την τοποθέτηση αγωνιστικών ρυθμιζόμενων αμορτισέρ coil-over, όπως και τα φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, αμφότερες από την Wilwood.

Advertisement

Τέλος, την ιδιαιτερότητα της κατασκευής τονίζουν οι τροχοί της Rays Engineering στους οποίους έχουν τοποθετηθεί ελαστικά της Toyo, Proxies R888, τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco με ζώνες έξι σημείων, η ρυθμιζόμενη πεταλιέρα της Tilton και το ανθρακονημάτινο ταμπλό.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Το Drift Car του D. Saito είναι μια Supra με 800ps

Advertisement

Corolla drift car με άρωμα Ελλάδας στη SEMA (+VIDEO)

Ώρα για drift με τη Toyota Supra της Evasive Motorsports