Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus UX 300e EV: Με αυτονομία 300 χλμ

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus UX 300e EV: Με αυτονομία 300 χλμ

ΝΕΑ

Lexus UX 300e EV: Με αυτονομία 300 χλμ

ΝΕΑ

Σχεδόν δύο μήνες μετά το Παγκόσμιο ντεμπούτο του ηλεκτρικού Lexus UX 300e στην Κίνα, η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στην δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της Lexus, ετοιμάζεται για την Ευρώπη και θα φτάσει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (στην Αγγλία τον Ιανουάριο του 2021). Το Lexus UX 300e τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει τοποθετηθεί μπροστά και παρέχει ισχύ 204 ίππων και 300 Nm ροπής. Το σύνολο εξασφαλίζει επιδόσεις 0-100 χλμ. σε 7,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ.. Ο κινητήρας αντλεί ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου των 54,3 kWh που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα της καμπίνας για χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη κατανομή του.

Toyota και Lexus θα παρουσιάσουν τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2021

Advertisement
Advertisement

Η Lexus ισχυρίζεται πως η αυτονομία του φτάνει στα 300 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Ο χρόνος επαναφόρτισης της μπαταρίας φτάνει τις 7 ώρες με φορτιστή 6,6 kW, ενώ με γρήγορο φορτιστή 50 kW DC η αναπλήρωση μιας εξαντλημένης μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της θα διαρκεί 50 λεπτά.Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρία το ηλεκτρικό UX 300e έχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και τη κατανομή του εμπρός / πίσω. Η πλατφόρμα GA-C έχει δεχθεί βελτιώσεις με πρόσθετη ενίσχυση και αλλά και προσοχή στην απόσβεση κραδασμών για να ταιριάζει με τις αλλαγές που έρχονται με την ηλεκτροκίνηση.

Η Lexus διαβεβαίωσε ότι το UX 300e: «Έχει μία από τις πιο ήσυχες καμπίνες της κατηγορίας του» χρησιμοποιώντας πρόσθετη μόνωση για να απομακρύνουν εξωτερικούς θορύβους όπως ο άνεμος ή ο θόρυβος κύλισης, που γίνονται ευκολότερα αντιληπτοί σε ένα Ηλεκτρικό Όχημα (EV).

Δοκιμή: Lexus UX 250 h 4WD

Advertisement

Το Lexus UX 300e θα εφοδιάζεται με το Lexus Safety System +, καθώς και τις νεότερες εφαρμογές, όσο αφορά την συνδεσιμότητα. Το πρόγραμμα «LexusLink» θα επιτρέψει στους οδηγούς να ελέγξουν τη φόρτιση της μπαταρίας και την αυτονομία ή να ξεκινήσουν, από απόσταση, λειτουργίες  (όπως ο κλιματισμός) χρησιμοποιώντας τα smartphones τους.

Advertisement