Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την Κίνα

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την Κίνα

Mobility

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την Κίνα

Mobility

Η Voyah στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, είχε δύο πολύ εντυπωσιακά πρωτότυπα. Το iFree είναι το ένα από αυτά, με τη SUV υπόστασή του να του δίνει και προβάδισμα στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η Voyah λέει πως μια έκδοση παραγωγής του iFree θα κάνει το ντεμπούτο της το επόμενο έτος και δεν έχουμε λόγους για να μην την πιστέψουμε.

Η Voyah είναι το πολυτελές τμήμα της κινεζικής κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Dongfeng Motor Corporation και στο Πεκίνο, η εταιρεία έκανε τη δεύτερη δημόσια εμφάνισή της μετά την κυκλοφορία της τον περασμένο Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η μάρκα εκτός του iLand, παρουσιάζει και δεύτερο μοντέλο σε μορφή πρωτοτύπου. Αυτό είναι το iFree, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικού SUV που προφανώς ως τέτοιο, εμφανίζει όλες τις υπερβολικές σχεδιαστικές λύσεις που θα περίμενε κανείς από ένα κινέζικο concept car. Παρ’ όλα αυτά, το πρωτότυπο SUV, φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουμε τις ακριβείς διαστάσεις του οχήματος αλλά από τις φωτογραφίες, φαίνεται πως το πρωτότυπο της Voyah θα είναι περίπου στο μέγεθος της Mercedes-Benz EQC. Το μοντέλο βασίζεται σε μια νέα και εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμα, που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εσωτερικά από την Dongfeng και τους συνεργάτες της. Η Voyah αναφέρει ότι στοχεύει στην προώθησή του για παραγωγή, κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο. Σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, το iFree δεν είναι το τυπικό κινέζικο αντίγραφο κάποιου μοντέλου. Στην πραγματικότητα, διαθέτει μια μοναδική σχεδιαστική γλώσσα εμπνευσμένη από το Kun Peng, ένα μυθικό κινέζικο πουλί.

Το τεράστιο έμβλημα που έχει το πρωτότυπο σε όλο το πλάτος του μπροστινού μέρους συμβολίζει τα ανοιχτά φτερά του πουλιού. Το πλευρικό προφίλ είναι μυώδες με μεγάλες και έντονες καμάρες τροχών. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι κρύβεται κάτω από το κομψό και δυναμικό αμάξωμα. Η νέα πλατφόρμα EAAS της μάρκας (Electric, Smart & Secure Architecture) θα πρέπει να μπορεί να φιλοξενήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα της τελευταίας γενιάς της Donfeng.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

To εντυπωσιακότερο πρωτότυπο στο Πεκίνο είναι της Voyah

To Rivian R1T υπόσχεται μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις (VIDEO)

Πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Ford F-150

Advertisement