Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Hyundai Tucson: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Hyundai Tucson: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

ΝΕΑ

Νέο Hyundai Tucson: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Tucson υποβλήθηκε σε τεστ αποφυγής ταράνδου, αφήνοντας ικανοποιημένους τους δοκιμαστές.

Advertisement
Advertisement

Με τυμπανοκρουσίες έφτασε στην αγορά το νέο Hyundai Tucson, λόγω της ολιστικής αναβάθμισης στην οποία έχει υποβληθεί: Η εμφάνισή του είναι ριζικά διαφοροποιημένη, ο εσωτερικός διάκοσμος είναι αισθητά πιο ποιοτικός, ενώ η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει υβριδικά σύνολα.

Πώς, όμως, «συμπεριφέρεται» το μικρομεσαίο SUV σε περίπτωση που απαιτηθεί να προβεί σε έναν αιφνίδιο ελιγμό στο δρόμο; Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι Ισπανοί συνάδελφοί μας από το τοπικό μέσο “km77”, οι οποίοι προχώρησαν σε ένα moose test, ή αλλιώς “τεστ αποφυγής ταράνδου”.

Όσον αφορά την έκδοση του μοντέλου, πρόκειται για την τετρακίνητη (μη υβριδική) έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη προσπάθεια εξετάστηκε η συμπεριφορά του μοντέλου ενόσω είχε αναπτυχθεί μια ταχύτητα της τάξης των 76 χλμ./ώρα. Όπως διακρίνουμε, το Tucson τα πηγαίνει περίφημα έως ότου επιχειρήσει να εισέλθει στην τελευταία συστάδα κώνων, όπου θα «γκρεμίσει» έναν. Η ίδια προσπάθεια επαναλήφθηκε 10 φορές, με τους δημοσιογράφους να μας ενημερώνουν πως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Οι ατελέσφορες προσπάθειες ανάγκασαν τους δοκιμαστές να μειώσουν -ελαφρώς- την ταχύτητα. Κινούμενο, λοιπόν, με 71 χλμ./ώρα το Tucson κατάφερε να αποφύγει αποτελεσματικά τους κώνους.

Advertisement

Σύμφωνα με το μέσο “km77”, παρατηρήθηκαν κάποια φαινόμενα υποστροφής, παρά την παρουσία αυτορυθμιζόμενης ανάρτησης, ενώ το φαινόμενο δεν εξαλείφθηκε ακόμα και όταν επιλέχθηκε το προφίλ οδήγησης “Sport”. Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, επισημαίνουν πως οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου ήταν “ασφαλείς και διορθώνονταν εύκολα”.

Αντιπαραβάλλοντας το Tucson με κάποια άλλα μοντέλα της κατηγορίας του που βρέθηκαν στο… μικροσκόπιο του ισπανικού Μέσου, παρατηρούμε πως αποδείχθηκε λιγότερο… ευέλικτο συγκριτικά με τα Jeep Compass (79 χλμ./ώρα), VW Tiguan (77 χλμ./ώρα) και Subaru Forester (77 χλμ./ώρα), ενώ παρουσιάζεται πιο ικανό από το Toyota RAV4 (63 χλμ./ώρα).

Advertisement

Ακολουθεί το «τεστ αποφυγής ταράνδου» του νέου Hyundai Tucson

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το νέο Hyundai Ioniq 5 (video)
Ψηφιακή πασαρέλα από το νέο Hyundai Tucson (video)
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS

Advertisement