Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο GR86 «πύραυλο» ετοιμάζει η Toyota!

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο GR86 «πύραυλο» ετοιμάζει η Toyota!

ΝΕΑ

Νέο GR86 «πύραυλο» ετοιμάζει η Toyota!

ΝΕΑ

Αλλάζουν τα πάντα στην επόμενη γενιά του Toyota GR86, για το οποίο αν επιβεβαιωθούν οι φήμες θα γίνει ακόμα πιο σπορ και άγριο.

Advertisement
Advertisement

Σε μόλις τρία χρόνια από το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του σπορ κουπέ GR86 το 2021, η Toyota διαρρέει φήμες για ένα μοντέλο τρίτης γενιάς.

Οι ψίθυροι από την ιαπωνική εταιρεία υποδηλώνουν μια απόκλιση από την παράδοση: έναν εξηλεκτρισμένο τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, που ενδεχομένως να λανσαριστεί μέσα στο 2025.

Οι εικασίες σχετικά με αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα κυκλοφορούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με αντικρουόμενες απόψεις να έρχονται στην επιφάνεια.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, οι πρόσφατες αναφορές τείνουν προς μια πιο άμεση κυκλοφορία, προβλέποντας απόδοση ισχύος που θα ξεπερνά τους 300 ίππους.

Αντλώντας έμπνευση από τους τρομερούς κινητήρες των GR Yaris και GR Corolla, αυτό το νέο σύστημα κίνησης είναι έτοιμο δώσει νέα πνοή στο GR86, συνδυάζοντας την εξαιρετική απόδοση με την υβριδική τεχνολογία.

Αν και η πηγή αυτών των φημών, το BestCar στην Ιαπωνία, δεν έχει συγκεκριμένες αναφορές, φαίνεται ότι ο καπνός έχει και… φωτιά.

Advertisement

Αυτή η πιθανή αλλαγή δεν υπόσχεται μόνο βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά σηματοδοτεί επίσης μια απόκλιση στις προσπάθειες συνεργασίας της Toyota και της Subaru. Εάν η Toyota επιδιώξει τον δικό της κινητήρα της για το GR 86, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της συνεργασίας για τη σειρά GR86/BRZ.

Το μέλλον του Subaru BRZ κρέμεται από μια κλωστή, καθώς η συνέχισή του χωρίς τη συμμετοχή της Toyota παραμένει αβέβαιη.

Advertisement

Αν και η προοπτική της ανεξάρτητης ανάπτυξης ενός διαδόχου από τη Subaru είναι πιθανή, θέτει σημαντικές προκλήσεις σε μια βιομηχανία που βασίζεται όλο και περισσότερο στις συνεργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Τι φοβάται ο Ακίο Τογιόντα
To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Toyota GR86