Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford Mustang συνδυάζει γενέθλια και πρωτιές!

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford Mustang συνδυάζει γενέθλια και πρωτιές!

ΝΕΑ

H Ford Mustang συνδυάζει γενέθλια και πρωτιές!

ΝΕΑ

Η Ford Mustang κλείνει τα 57 της χρόνια και είναι και πάλι το πιο δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang, το θρυλικό σπορ κουπέ της Ford ήταν και το 2020 το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο στον κόσμο κάτι που έγινε για έκτο έτος στη σειρά.

Η εκ νέου επιτυχία της Mustang οφείλεται και στις ειδικές της και ακόμα πιο σπορ εκδόσεις όπως η Bullitt, οι οποίες βοήθησαν τις συνολικές πωλήσεις ανά τον κόσμο το 2020 να ανέλθουν σε 80.577 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις αυτές αντιστοιχούν στο 15,1% της αγοράς των σπορ κουπέ αυτοκινήτων και είναι αυξημένες κατά 14,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της Mustang Bullitt και των εκδόσεων Shelby σημείωσαν το 2020 άνοδο 52,7% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με εσωτερικά στοιχεία της Ford, ενώ αυξητικά κινήθηκαν και πολλές αγορές στην Ευρώπη, όπως αυτές της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας, που βοήθησαν την Mustang να διατηρήσει τον τίτλο της ως το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις.

Advertisement

Το 2020 η Ford διέθεσε 7.000 αντίτυπα της Mustang στην Ευρώπη, με τις συνολικές πωλήσεις της του μοντέλου από το 2014 όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γηραιά Ήπειρο να φτάνουν τις 60.000 μονάδες. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η πρώτη αγορά στον κόσμο για τη Mustang, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα τρία τέταρτα των συνολικών της πωλήσεων.

Advertisement

Η Ford αναμένει τη συνέχιση της επιτυχίας του μοντέλου με εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής  όπως η νέα Mustang Mach 1. Η πιο οδηγοκεντρική Mustang που έχει πουληθεί ποτέ στην Ευρώπη προσφέρει ένα συνδυασμό βελτιωμένων επιδόσεων και μοναδικής σχεδίασης που θυμίζει τις εμβληματικές Mustang Mach 1 των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Οι παραδόσεις της συγκεκριμένης έκδοσης στους Ευρωπαίους πελάτες ξεκινούν σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πανίσχυρη Ford Mustang Mach 1 στην Ελλάδα (+τιμή)
Νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές της στην Ελλάδα
Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη

 

Advertisement