Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο εσωτερικό για το Audi Q2

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εσωτερικό για το Audi Q2

ΝΕΑ

Νέο εσωτερικό για το Audi Q2

ΝΕΑ

Η Audi ανανέωσε το Q2 εντός και το έκανε να είναι πιο σύγχρονο και πιο ενδιαφέρον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το Q2 παραμένει αντικείμενο ενασχόλησης των ανθρώπων της Audi παρά τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος προς την ηλεκτροκίνηση και την κατασκευή μοντέλων αυτής της τεχνολογίας.

Το crossover όχημα θα πάψει να υπάρχει, όπως έχει ανακοινώσει η γερμανική εταιρεία. Η σχετικά χαμηλή ζήτηση γι’ αυτό και ο επανασχεδιασμός του στρατηγικού πλάνου της είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη αυτής της απόφασης. Έτσι, η παραγωγή του Q2 θα σταματήσει να κατασκευάζεται όταν ολοκληρωθεί ο «κύκλος ζωής» του.

Πάντως, μέχρι να συμβεί αυτό, τα στελέχη της Audi θέλησαν να το επικαιροποιήσουν. Όχι σε ό,τι αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του ή στους κινητήρες με τους οποίους διατίθεται στην αγορά, όσο στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, το μοντέλο διαθέτει ανανεωμένο ταμπλό στο οποίο υπάρχει έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων η οποία αντικατέστησε τις αναλογικές ενδείξεις. Επίσης, η κεντρική οθόνη αφής είναι μεγαλύτερη από πριν και φτάνει τις 8,8 ίντσες (αντί των 8,3 ιντσών).

Αυτές περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου ο οποίος έχει εμπλουτιστεί, συγκριτικά. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, πλέον αυτός διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, σύστημα φωνητικών εντολών, ράδιο MMI με DAB και δύο θύρες USB-C.

Advertisement

Επίσης, ο πιεζοπεριστροφικός διακόπτης που υπήρχε στη βάση της κονσόλας πριν για τον χειρισμό του συστήματος infotainment MMI έχει καταργηθεί και στη θέση του έχει διαμορφωθεί θήκη για μικροαντικείμενα. Επιπλέον, υπάρχει νέας σχεδίασης τιμόνι.

Advertisement

Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό έχει αναβαθμιστεί και ο προαιρετικός.  Σε αυτόν περιλαμβάνονται πλέον το «Audi virtual cockpit», το σύστημα πλοήγησης «MMI Navigation plus», ηχοσύστημα της «Sonos» με 13 ηχεία, κ.λπ.

Τo ανανεωμένο Q2 διατίθεται με τους ίδιους κινητήρες, δηλαδή τον 1.0 TFSI των 110 ίππων, τον 1.5 TFSI των 150 ίππων και τον 2.0 TDI των 116 ίππων και 150 ίππων, αντίστοιχα. Φυσικά, διατίθεται και η έκδοση SQ2 των 300 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Audi Q2 35 TFSI S tronic vs DS 3 1.2 EAT8
Το νέο Audi RS 5 Avant δοκιμάζεται στο δρόμο!
Νέος Διευθυντής Σχεδιασμού για την Audi

Advertisement