Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Οι LG και Magna θα συμμετέχουν στο αυτοκίνητο της Apple

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι LG και Magna θα συμμετέχουν στο αυτοκίνητο της Apple

Car Gadget

Οι LG και Magna θα συμμετέχουν στο αυτοκίνητο της Apple

Car Gadget

Για ακόμα μια φορά οι φήμες σχετικά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχονται στο κέντρο της δημοσιότητας καθώς αυτή τη φορά εμπλέκουν τα ονόματα δύο μεγάλων εταιριών όπως η LG και η Magna.

Advertisement
Advertisement

Τα πιο φρέσκα νέα για το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο της Apple έρχονται από την Κορέα και συγκεκριμένα τους Korea Times στους οποίους σχετικό άρθρο αναφέρει πως η Apple είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με τον νοτιοκορεάτικο τεχνολογικό κολοσσό LG καθώς και με την καναδική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού Magna με στόχο την συνεργασία επάνω στην εξέλιξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της πρώτης.

Παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες σχετικά με συνεργασίες της Apple με άλλες εταιρίες (όπως πρόσφατα είχε αναφερθεί το όνομα της Hyundai) οι ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις LG και Magna δείχνει ιδιαίτερα δυνατό. Αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ότι το 2020 οι LG και Magna ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με στόχο την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος ιδρύοντας την LG Magna e-Powertrain.

apple car

Advertisement
Advertisement

Οι πιθανότητες ενισχύονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός πως η Apple έχει μια μακρόχρονη συνεργασία με την LG από την οποία προμηθεύεται οθόνες και άλλα εξαρτήματα για τα κινητά της τηλέφωνα. Αντίστοιχα είναι απόλυτα λογική η συνεργασία με την Magna η οποία έχει εμπειρία στην παραγωγή για λογαριασμό τρίτων. Η αυστριακή θυγατρική της Magna Steyr μάλιστα έχει ήδη τεχνογνωσία επάνω στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς εμπλέκεται στην κατασκευή της Jaguar I-Pace.

Το άρθρο αναφέρει πως πολύ πιθανά να δούμε το αυτοκίνητο της Apple κοντά στην τελική του μορφή το 2024 αν και βέβαια μετά από σχεδόν μια δεκαετία συζητήσεων για το πρωτοποριακό αυτοκίνητο της διάσημης εταιρίας μάλλον όλοι περιμένουν να δουν κάτι χειροπιαστό πριν πειστούν πως τελικά θα φθάσει στην υλοποίηση.

apple car

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Van το Apple Car;
Συνεργασία LG Electronics με Magna
Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον από τα συμβατικά;