Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M: Ετοιμάζει το ισχυρότερο μοντέλο της;

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M: Ετοιμάζει το ισχυρότερο μοντέλο της;

ΝΕΑ

BMW M: Ετοιμάζει το ισχυρότερο μοντέλο της;

ΝΕΑ

Η BMW M προλογίζει ένα μεγάλο SUV που φαίνεται πως θα σπάει μια μακρά παράδοση και θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, από άποψη ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση ενός ολοκαίνουριου, πανίσχυρου SUV αναμένεται να προχωρήσει η BMW M, το οποίο θα είναι το πρώτο καθαρόαιμο M μοντέλο μετά τη M1 του 1978.

Τα αποκαλυπτήρια θα λάβουν χώρα στις 29 Νοεμβρίου, με την εταιρεία να κάνει λόγο για την πιο «εκφραστική δήλωση στα σχεδόν 50 χρόνια του BMW M».

Πέρα από την αναγγελία της αποκάλυψης, οι Βαυαροί έδωσαν στη δημοσιότητα και μια teaser φωτογραφία, η οποία χαρίζει μια πρώτη γεύση για όσα πρέπει να περιμένουμε.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το μπροστινό μέρος, όπου δεσπόζει μια ιδιαίτερα μεγάλη μάσκα με τα διπλά «νεφρά», με το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από αυτό των X7 και 7 Series.

Τα φώτα είναι λεπτά και σε γωνιώδες μοτίβο, το καπό έχει έντονες γραμμώσεις και ο προφυλακτήρας ικανοποιεί τις ανάγκες περί αεροδυναμικής αποδοτικότητας.

BMW X7

Πρόσφατα δημοσιεύματα χαρακτήριζαν το μοντέλο έως τη νέα ναυαρχίδα του brand, προσδίδοντάς της την ονομασία “X8 M”. Η BMW, ωστόσο, αποσαφήνισε πως το concept θα ακούει στο όνομα “XM” και ως εκ τούτου θα είναι το πρώτο της μοντέλο χωρίς αριθμό στην επωνυμία του – μετά την Isetta και τα sedan Neue Klasse των δεκαετιών του 1950 και 1960.

Advertisement

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν αποκαλύψει ότι οι διαστάσεις της XM θα είναι παρόμοιες με αυτές της X7. Αλλά η οροφή θα εχει πιο έντονη κλίση και οι πίσω κολώνες θα είναι περισσότερο ογκώδεις, κάτι που ίσως επιτρέψει και εδώ την τοποθέτηση τρίτης σειράς καθισμάτων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα κινείται από μια υβριδική εκδοχή του twin-turbo V8 των 4,4 λτ. που συναντάται στα πιο ισχυρά μοντέλα της εταιρείας. Στα χαρτιά ενδέχεται να αποδίδονται πάνω από 750 άλογα, κάτι που θα έχριζε την XM στο ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας, υπερισχύοντας της κορυφαίας M5 CS των 750 ίππων.

Advertisement

Υπεύθυνη για αυτή τη διαφορά ισχύος θα είναι η παρουσία ενός ηλεκτρομοτέρ των 200 PS που όχι μόνο θα εκτοξεύει τις επιδόσεις, αλλά και θα μειώνει καθοριστικά τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές CO2.

BMW M5 CS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερχονται οι νέες BMW X1 και X2
BMW: Χωρίς τον πιο απλό εξοπλισμό παραδίδονται μοντέλα της
BMW: Τι επηρεάζει τα επόμενα βήματά της;