Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενδιαφέρεται η BMW για την εξαγορά της McLaren;

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενδιαφέρεται η BMW για την εξαγορά της McLaren;

ΝΕΑ

Ενδιαφέρεται η BMW για την εξαγορά της McLaren;

ΝΕΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα επεισόδια που ακολούθησαν την ευρύτατα διαδεδομένη φήμη περί εξαγοράς της McLaren από τη BMW και το αντίστοιχο ενδιαφέρον της Audi.

Advertisement
Advertisement

Μετά το «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τις δύο γερμανικές εταιρείες, αμφότερες πήραν θέση.

Είναι δεδομένο το ότι η BMW ενδιαφέρεται για τον τομέα των supercars στα οποία η McLaren έχει το δικό της κομμάτι από την παγκόσμια «πίτα». Αντίστοιχα δεδομένο όμως, πρέπει να θεωρετίαι και το ενδιαφέρον της Audi για την ομάδα της F1.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, για το θέμα από την Audi προέκυψε μια ανακοίνωση από την οποία προκύπτει πως η εταιρεία μέλος του Ομίλου VW, είναι «ανοικτή σε ευκαιρίες συνεργασίας» χωρίς όμως να λέει κάτι πιο συγκεκριμένο για το ενδιαφέρον της σε σχέση με τη Βρετανική εταιρεία.

Σε Γερμανικό δημοσίευμα έγκυρου μέσου, αναφέρεται πως η BMW θα έχει συνομιλίες με το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν Mumtalakat, το οποίο ελέγχει τη McLaren, στις αρχές του επόμενου μήνα. Από τη BMW ωστόσο, το ρεπορτάζ αυτό διαψεύδεται.

Advertisement

Παράλληλα υπάρχει και η αναμφισβήτητη διάθεση από τη μεριά της McLaren να καλύψει σε οικονομικό επίπεδο τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία. Σημειολογικά σημαντικό, είναι και το ότι τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Flewitt παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από οκτώ χρόνια.

Όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει κι άλλα «επεισόδια» τα οποία θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Αφού και η μια από τις δύο συνεργασίες να προχωρήσουν, θα δούμε πολλές εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Copy-paste της McLaren 720S το… τουρκικό των 1.400 ίππων
BMW M Driving Experience Days
Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες των Audi πάνε Αφρική

 

Advertisement