Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Dacia Sandero: Ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Dacia Sandero: Ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

Νέο Dacia Sandero: Ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

To νέο Dacia Sandero έχει πιο δυναμική και σύγχρονη σχεδίαση, βασίζεται πάνω σε νέα πλατφόρμα και εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway είναι τα πρώτα μοντέλα της Dacia που χρησιμοποιούν τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Groupe Renault. Ικανή να εξασφαλίσει εξαιρετική ακαμψία και στιβαρότητα, αυτή η πλατφόρμα αυξάνει το βαθμό ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η δομή έχει ενισχυθεί στο διαμέρισμα του κινητήρα, με νέους συνδέσμους και βάσεις στο κάτω μέρος, αλλά και στην καμπίνα των επιβατών. Οι νέοι αισθητήρες πίεσης των θυρών και το επιταχυνσιόμετρο μπορούν να αναγνωρίσουν από πριν μία πλάγια σύγκρουση και να ενεργοποιήσουν έγκαιρα τους αερόσακους τύπου κουρτίνας και τους πλευρικούς, που είναι σχεδιασμένοι για την προστασία του στήθους, της κοιλιακής χώρας και του κεφαλιού των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα Sandero Streetway και Stepway περιλαμβάνουν στο στάνταρ εξοπλισμό τους, τα εξής στοιχεία: έξι αερόσακους, ζώνες ασφαλείας με περιοριστή φορτίου, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού και συνοδηγού και σύστημα κλήσης επείγουσας ανάγκης.

Η δομή του σκελετού των νέων εμπρός καθισμάτων έχει ενισχυθεί και τα νέα προσκέφαλα μαζί με το κάθισμα, έχουν χαρακτηριστικά αντί-βύθισης (anti-whiplash) για μεγαλύτερη προστασία.

Advertisement

Διαθέτουν στάνταρ αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων και, ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, αυτόματη ενεργοποίηση καθαριστήρων. Οι νέοι προβολείς LED βελτιώνουν την ορατότητα, χάρη στην αυξημένη, κατά 37%, εμβέλεια της δέσμης τους (110 μ.) και κατά 9% του εύρους τους (24 μ.), σε σύγκριση με τους προβολείς αλογόνου των μοντέλων προηγούμενης γενιάς.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Advertisement

– Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist)
– Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
– Υποβοήθηση στάθμευσης: το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερεις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας
– Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG
Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Dacia Sandero
Επίσημο: Dacia Duster Extreme

Advertisement