Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Dacia Sandero

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Dacia Sandero

ΝΕΑ

Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Dacia Sandero

ΝΕΑ

Τα νέα Dacia Sandero αναβαθμίστηκαν αισθητικά, ενώ κάτω από το καπό συναντάμε σύνολα βενζίνης και διπλού καυσίμου (LPG) με χαμηλή κατανάλωση και ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.500 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Το Sandero έχει αναδειχθεί ως ένα εμβληματικό best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη, αλλά και το πιο δημοφιλές μοντέλο της Dacia με σχεδόν 2,1 εκατομμύρια πωλήσεις. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών πωλήσεων Dacia από το 2004. Το Sandero Stepway, η πιο «περιπετειώδης» έκδοση, αντιπροσωπεύει το 65% των πωλήσεων όλων των εκδόσεων του Sandero, έχοντας πουλήσει πάνω από 1,3 εκ. μονάδες.

Σήμερα, το Sandero έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, κρατώντας φυσικά το κορυφαίο value-for-money που “αγάπησαν” οι ιδιοκτήτες του.

Advertisement
Advertisement

Μηχανικά, οι νέοι κινητήρες τόσο του Sandero Streetway όσο και του Stepway πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021. Πιο συγκεκριμένα, διατίθενται:

1.0 SCe 65 (μόνο στο νέο Sandero Streetway): ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Advertisement

1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Advertisement

Παραλληλα, προσφέρεται και με νέο αυτόματο κιβώτιο CVT (Continuously Variable Transmission), το οποίο χαρίζει σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων και ομαλή αίσθηση, χάρη στη συνεχή επιτάχυνση. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές του CO2 (έως – 11%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 100 PS LPG
Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero Streetway & Stepway (+τιμές)
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG