Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο compact SUV από τη Toyota

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο compact SUV από τη Toyota

ΝΕΑ

Νέο compact SUV από τη Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota Motor Ευρώπης εκτιμάει ότι μέχρι το 2025 οι πωλήσεις των SUV και crossovers θα φτάνουν το 30%, γι’ αυτό και η ιαπωνική εταιρεία επενδύει σε αυτές τις κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η Toyota έχει ήδη στα σκαριά ένα νέο B-SUV, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B και θα διαθέτει δυναμικό design και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Πρόσφατα είδαμε τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν πως θα ήταν το Yaris αν τελικά λανσάρανε και μια crossover έκδοση. Αναλύοντας όμως τα στοιχεία, παρατηρούμε ότι το επερχόμενο Yaris, που έχουμε ήδη γνωρίσει από κοντά, βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει -παράλληλα- και ένα μικρό crossover.

Από την άλλη, το νέο GR Yaris αποτελεί ένα “υβρίδιο”, όσον αφορά το πάτωμα, μιας και εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το νέο μικρό crossover αναμένεται να έχει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 1.500άρης κινητήρας, ίδιος με αυτόν που διαθέτει και το Yaris.

Advertisement
Advertisement

Δείτε εδώ το Toyota Yaris των 261 ίππων

Το όνομα του νέου compact SUV θα ανακοινωθεί αργότερα, γι’ αυτό προς το παρόν θα αρκεστούμε μόνο στις εικασίες και το σκίτσο που αποκάλυψε η Toyota.