Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi RS 3: Επίδειξη δύναμης (video)

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi RS 3: Επίδειξη δύναμης (video)

ΝΕΑ

Νέο Audi RS 3: Επίδειξη δύναμης (video)

ΝΕΑ

Η Audi απομάκρυνε την κουκούλα από τους Βενιαμίν της πανίσχυρης οικογένειας RS και εμείς παίρνουμε μια πρώτη γεύση για τις ικανότητές τους.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μακροσκελή προωθητική καμπάνια και πολλή προσμονή, η Audi αποκάλυψε το Audi RS 3 –τόσο σε έκδοση hatchback όσο και σε sedan- που προβάλλει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Πηγή τροφοδότησης του Βενιαμίν της οικογένειας “RS” συνιστά ο πεντακύλινδρος TFSI των 2.500 κ.εκ. που παράγει 400 άλογα από τις 5.600 σ.α.λ. έως τις 7.000 σ.αλ. Αναφορικά με τη ροπή, η μέγιστη τιμή έχει αυξηθεί στα 500 Nm (+20) και διατίθεται μεταξύ 2.250 και 5.600 σ.α.λ.

Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Μέσω της προαιρετικής αναβάθμισης το νούμερο μπορεί να φτάσει τα 280 χλμ./ώρα, όταν το πακέτο RS Dynamic την εκτοξεύει στα 290 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο –με μικρούς χρόνους αλλαγής –  φροντίζει για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, και το σύστημα εξάτμισης με πλήρως μεταβλητό έλεγχο πτερυγίων μεριμνά για την παραγωγή ενός ιδιαίτερα επιβλητικού ήχου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο προφίλ οδήγησης Dynamic του συστήματος Audi drive select, τα πτερύγια ανοίγουν πολύ νωρίτερα, δίνοντας το σύνθημα για ακόμα πιο συναρπαστική ηχητική υπόκρουση.

Advertisement

Το νέο Audi RS3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει το RS Torque Splitter, ένα νέο κατανεμητή ροπής που διαμοιράζει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο. Κατά τη δυναμική οδήγηση, το σύστημα αυξάνει το ποσοστό της ροπής που μεταδίδεται στον εξωτερικό πίσω τροχό με το υψηλότερο φορτίο, μειώνοντας δραστικά τις υποστροφικές τάσεις.

Advertisement

Το σπορ προφίλ του RS3 αναδεικνύει επίσης το προφίλ οδήγησης RS Torque Rear που συστήνεται για… drift καταστάσεις, αλλά και το RS Performance που προορίζεται για οδήγηση σε πίστα.

Η στάνταρ σπορ ανάρτηση RS διαθέτει πρόσφατα αναπτυγμένα αμορτισέρ, ενώ προαιρετικά ενσωματώνεται η ακόμα πιο ικανή ανάρτηση RS plus με ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT κοντράρει την BMW M5 CS (video)
Audi A9 e-tron: H ηλεκτρική ναυαρχίδα
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic