Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Audi RS3: Πρώτες επίσημες εικόνες! (+video)

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Audi RS3: Πρώτες επίσημες εικόνες! (+video)

ΝΕΑ

Νέα Audi RS3: Πρώτες επίσημες εικόνες! (+video)

ΝΕΑ

To πιο μικρό από τα σπορ και γρήγορα Audi κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του – Πότε θα γίνει η αποκάλυψη;

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες και ατελείωτες φήμες, η Audi είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλύψει τις πιο ισχυρές εκδόσεις του A3. Ο λόγος για τα RS3 (Sportback & Sedan) τα οποία κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους σε κάποιες φωτογραφίες που συνοδεύουν ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η μάρκα.

Στο τελευταίο η εταιρεία εστιάζει στην εντυπωσιακή εμπορική πορεία και τη δημοτικότητα της γκάμας των RS. «Το 2020 ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος για την Audi Sport GmbH, παραδίδοντας περισσότερα από 29.300 οχήματα σε πελάτες. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ για τον υψηλών επιδόσεων κατασκευαστή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Audi. Αυτή τη στιγμή η μάρκα διαθέτει 15 πανίσχυρα μοντέλα με το διακριτικό “RS”, αριθμός που συνιστά «ρεκόρ» για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Πάνοπλος ο στόλος της Audi Sport GmbH παρατάχθηκε στην πίστα του Nurburgring, παρουσία των RS3. Τόσο το sedan όσο και το hatchback είχαν βαρύ καμουφλάζ, αλλά και κάποια αυτοκόλλητα στο προφίλ με τους αριθμούς «1-2-4-5-3».

Πρόκειται για τη σειρά ανάφλεξης του 5κύλινδρου turbo κινητήρα βενζίνης των 2.500 κ.εκ. Είναι δηλαδή το ίδιο μοτέρ που κινεί και τα RS Q3 και TT RS και έναw από τους ελάχιστους 5κύλινδρους που υπάρχουν, σήμερα, στην αγορά.

Στα παραπάνω μοντέλα αποδίδει 400 PS (5.850-7.000 rpm) και 480 Nm ροπής (1.950-5.850 rpm), ενώ πλαισιώνεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες στις «καυτές» εκδόσεις του μικρότερου μοντέλου της γκάμας η ισχύς θα είναι αυξημένη κατά 25 PS, φτάνοντας τους 425 ίππους. Το ίδιο ισχύει και με τη ροπή που θα αγγίζει τα 500 Nm (+20).

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως στην ατζέντα της εταιρείας από το Ίνγκολστναντ βρίσκεται και μια σκληροπυρηνική έκδοση  με την κωδική ονομασία RS3 Performance και ισχύ 450 PS.

Σχεδιαστικά, μεταξύ άλλων, αναμένουμε επιβλητικές εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, φουσκωμένα φτερά, 19αρες ζάντες και δύο μεγάλες οβάλ εξατμίσεις.

Advertisement

Η αποκάλυψη των RS3 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επερχόμενη Eκθεση του Μονάχου (IAA 2021).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Στην Ελλάδα τα νέα Audi S4 Avant & RS4 Avant (+τιμές)
Video: Το plug-in υβριδικό Audi A3 με 78 km ηλεκτρικής αυτονομίας