Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα

ΝΕΑ

Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα

ΝΕΑ

Το Sportback είναι στην ουσία μια έκδοση crossover coupe του Q4 e-tron και διαθέτει μια πιο σπορ διάθεση σε ολόκληρη το αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

H ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με το… απλό Audi Q4 e-tron είναι η ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής με κουπέ σχήμα και καταλήγει σε ένα σπορ πίσω μέρος, με την αεροτομή εδρασμένη βαθιά στο παράθυρο δύο τμημάτων. Αυτό φυσικά έχει θετική επίπτωση στον συντελεστή οπισθέλκουσας, η οποία είναι 0,26 (έναντι 0,28 που είναι στο Q4 e-tron).

Στο εσωτερικό, κάνοντας χρήση τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας ΜΕΒ, το Audi Q4 e-tron Sportback είναι πολύ ευρύχωρο με τον χώρο αποσκευών να ξεκινάει από τα 535 λίτρα και να φτάνει τα 1.460 λίτρα. Ακόμα, μπορεί να ρυμουλκύσει ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 1.000 κιλά (με φρένα, με κλίση 12%), με τις εκδόσεις quattro να μπορούν ακόμη να φτάσουν έως και 1.200 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Ο πίνακας οργάνων, στραμμένος προς τον οδηγό, ενσωματώνει δύο οθόνες, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία. Το διακοσμητικό πλαίσιο επένδυσης στην πλευρά του συνοδηγού διατίθεται προαιρετικά με ένα καινοτόμο «τεχνητό ύφασμα» που περιέχει ένα ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών. Ένα ξεχωριστό οριζόντιο πάνελ φιλοξενεί τον μικρό μοχλό επιλογής των ταχυτήτων.

Η γκάμα περιλαμβάνει -όπως και στο Q4 e-tron- τρεις εκδόσεις κινητήριου συστήματος, με επικεφαλής ένα μοντέλο quattro με μέγιστη ισχύ 299 PS. Χρόνος φόρτισης περίπου δέκα λεπτών παρέχει αρκετή ενέργεια για κάλυψη περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP).

Advertisement

Αναφορικά με τις μπαταρίες, για το Q4 35 e-tron Sportback υπάρχει διαθέσιμη η καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron Sportback και Q4 50 e-tron Sportback quattro είναι 77 kWh (82) kWh. Αυτό συνεπάγεται μια αυτονομία που αγγίζει έως και τα 520 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση. Τέλος, σύντομα θα προσφέρεται και με μία ακόμα τετρακίνητη έκδοση, την Q4 45 e-tron Sportback quattro, στην οποία υπάρχουν πάλι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα), που συνδυαστικά παράγουν 265 ίππους, 34 λιγότερους απ’ ότι στο 50 quattro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS
Νέα τετρακίνητη έκδοση για το Audi Q4 e-tron

Advertisement