Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Μετά από 40 χρόνια του τεχνολογικού πυρήνα της Audi, το κινητήριο σύστημα quattro περνάει στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και την κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro, η οποία έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.

Αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό μοντέλο να κινείται με ασφάλεια σε όλα τα τερέν, ενώ -παράλληλα- να αποδίδει 299 ίππους και τη συνολική ροπή των 460 Nm. Εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Το Audi Q4 50 e-tron εφοδιάζεται αποκλειστικά με τη μεγάλη μπαταρία (77 kWh) με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 486 χιλιόμετρα αυτονομία με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα, η Audi ετοιμάζει να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την γκάμα του Q4 e-tron. Στην περίπτωση του Sportback θα διατίθεται στο άμεσο μέλλον ακόμα μία τετρακίνητη έκδοση, Q4 45 e-tron quattro. Υπάρχουν πάλι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα), που συνδυαστικά παράγουν 265 ίππους, 34 λιγότερους απ’ ότι στο 50 quattro.

Advertisement

Το Q4 e-tron 45 Quattro επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ., η τελική φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, και η μπαταρία των 77 kWh εξασφαλίζει 490 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Υπενθυμίζεται πως το Audi Q4 e-tron βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, και ξεχωρίζει για τις compact διαστάσεις του, χωρίς, όμως, να γίνονται εκπτώσεις στο πεδίο της ευρυχωρίας. Το μήκος είναι 4,59 μ., το μεταξόνιο 2,76 μ., και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 520 λτ. (έως 1.490 λτ.).

Advertisement

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων MMI, με τον οδηγό να έχει ακριβώς μπροστά του ένα πολυλειτουργικό τιμόνι και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Audi Q4 e-tron
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron

Advertisement