Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο AC Ace RS Electric, γρήγορο όπως το AC Cobra

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο AC Ace RS Electric, γρήγορο όπως το AC Cobra

Mobility

Νέο AC Ace RS Electric, γρήγορο όπως το AC Cobra

Mobility

Η ηλεκτρική εκδοχή του σύγχρονου AC Ace, έρχεται να «ταράξει τα νερά» προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις, ανάλογες με τους εμβληματικού AC Cobra που συνδύαζε το χαμηλό βάρος με την ωμή ισχύ από τον V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το αυθεντικό AC Ace, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1954 και είχε κάτω από το εμπρός καπό, ένα δίλιτρο μηχανικό σύνολο που απέδιδε 100 ίππους.

Η σημερινή εκδοχή του AC Ace, με τον ηλεκτρικό κινητήρα, υπόσχεται επιδόσεις αντίστοιχες της AC Cobra. Το Cobra είναι ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και έχει μείνει στην ιστορία για την ωμή δύναμή του και τις εξωπραγματικές επιδόσεις του. Στη γκάμα της εταιρείας προϋπήρχε του Cobra τη δεκαετία του ’50, το Ace, που ήταν σημαντικά πιο «ήπιο» σε όλες τις εκφάνσεις του, απευθυνόμενο σε ένα διαφορετικό κοινό προφανώς.

Advertisement
Advertisement

To Ace τοy ’54 με τους 100 ίππους, έφτανε από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε «μόλις» για την εποχή που μιλάμε, 11,4 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, με ένα V8 της Ford με χωρητικότητα 4,7 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό, το AC Cobra που ήρθε στο προσκήνιο μετά τη λήξη της καριέρας του Ace, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ήταν υπόθεση που διαρκούσε το μισό χρόνο. Η νέα εκδοχή του AC Ace με την ηλεκτρική υπόσταση, μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,5 δευτερόλεπτα– σχεδόν όσο γρήγορο ήταν το AC Cobra με τον V8 κινητήρα.

Η πηγή για τις συγκινήσεις που υπόσχεται το Ace RS Electric που θα κοστίζει λίγο πάνω από 150.000 ευρώ, είναι ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 308 ίππων και 51,0 kgm ροπής, που έχουν να κινήσουν το απόβαρο των 1.050 κιλών. Η μπαταρία είναι 38 kWh προκειμένου να μένει το βάρος σε αυτά τα «κρατημένα» επίπεδα, έχοντας παράλληλα αυτονομία 322 χιλιομέτρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης
Ηλεκτρική AC Cobra με 185.000€
Οι μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης της Jaguar E-Pace

Advertisement

 

 

 

Advertisement