Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα συνεργασία Toyota-Suzuki

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα συνεργασία Toyota-Suzuki

ΝΕΑ

Νέα συνεργασία Toyota-Suzuki

ΝΕΑ

Την έναρξη της συνεργασίας τους, ουσιαστικά και στην πράξη, ανακοίνωσαν οι Toyota και Suzuki με τους προέδρους και των δύο εταιριών να κάνουν λόγο για βήμα προς τα εμπρός αλλά και για την επίτευξη μιας συνεργασίας που θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και για τις δύο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, Toyota και Suzuki συμφώνησαν να ξεκινήσουν από κοινού projects στους τομείς της τεχνολογικής εξέλιξης, της παραγωγής οχημάτων και στην ανάπτυξη της αγοράς. Μέρος αυτής της συμφωνίας περιλαμβάνει και την αμοιβαία προσφορά οχημάτων στην ινδική αγορά, μέσω ενιαίου δικτύου.

Εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά τεχνολογικής υποστήριξης της Suzuki από τις Toyota και Denso για την εξέλιξη ενός νέου συστήματος κίνησης-μετάδοσης.

Παράλληλα η Toyota Kirloskar Motor Private Ltd. (TKM), η Toyota Ινδίας, θα παράγει μοντέλα που θα έχουν εξελιχθεί από την Suzuki για την ινδική αγορά, τα οποία θα διανέμονται μέσω των dealers και των δύο εταιριών. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί και για την αφρικάνικη ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Toyota και Suzuki, σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, θα συνεργαστούν πιο στενά και στους τομείς των logistics και των υπηρεσιών.

Για αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda (αριστερά στις φωτογραφίες), δήλωσε: “Η Suzuki ήταν η πρώτη (μεταξύ των ιαπωνικών) που μπήκε στην Ινδία, και, μαζί με τους ανθρώπους της Ινδίας, υπήρξε μια παρουσία που τραβούσε προς τα εμπρός την κοινωνία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας. Αυτό αντιπροσωπεύεται και στο πνεύμα του “Ας το κάνουμε” που δήλωσα όταν ανακοίνωσα το συμπέρασμα του δικού μας MoU (σ.σ. για την συνεργασία των Toyota και Suzuki) για την έναρξη στέρεων αποδείξεων για συνεργασία. Ή, όπως μου αρέσει να λέω, η Suzuki είναι μια εταιρία που κάνει πράξη το “Οι καλύτεροι της πόλης”.

toyota-suzuki-partners-640

Advertisement

Ως μέλη της ινδικής κοινωνίας, η Toyota, μαζί με την Suzuki, θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να βελτιώσουν την ελευθερία και την διασκέδαση σε μία μελλοντική κοινωνία κινητικότητας και να κάνουν τα “Φτιαγμένα στην Ινδία” οχήματα αγαπητά στην Αφρική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αποστασιοποιημένοι από ένα μέλλον που εμμένει στη συνήθεια, η Toyota διάλεξε ένα μέλλον όπου το “μονοπάτι” δημιουργείται από τα ίδια μας τα χέρια. Για να γίνει αυτό, το πνεύμα του “Ας το κάνουμε” είναι απαραίτητο. Μέσω της επαγγελματικής μας συνεργασίας με την Suzuki, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό το πνεύμα.”

Advertisement

Την ικανοποίησή του για αυτή τη συμφωνία εξέφρασε και ο πρόεδρος της Suzuki, Osamu Suzuki: “Όταν ανακοινώσαμε την συνεργασία είπα: “Υπό την ηγεσία του προέδρου Akio Toyoda, η Toyota ήταν ενθουσιώδης καθόλες τις συζητήσεις μας σχετικά με την συνεργασία που επιζητούσε η Suzuki, η οποία είχε να κάνει με την εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών. θέλω να εκφράσω για αυτό την εγκάρδια εκτίμισή μου…Τώρα θα λάβουμε υποστήριξη για την εξέλιξη ενός μικρού σε διαστάσεις ύπερ-αποδοτικού συστήματος κίνησης-μετάδοσης που είναι ζωτικό για την Suzuki και θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στην εξέλιξη. Έχω την ελπίδα πως τα κοινά μας projects θα συνεισφέρουν στην μελλοντική επιτυχία των δύο εταιριών, όχι μόνο στην Ινδία αλλά και στην παγκόσμια αγορά”.