Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus LX J201 Concept: Ένα Lexus για το τέλος του πολιτισμού

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lexus LX J201 Concept: Ένα Lexus για το τέλος του πολιτισμού

ΝΕΑ

Lexus LX J201 Concept: Ένα Lexus για το τέλος του πολιτισμού

ΝΕΑ

Η Expedition Overland παίρνει ένα Lexus LX 570 και το αναβαθμίζει για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες αχαρτογράφητων διαδρομών αλλά και στο 10ήμερο Rally Rebelle.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια μάλλον ασυνήθιστη εικόνα για μοντέλο της Lexus, με τις επεμβάσεις που έχει δεχτεί το LX 570 να το καθιστούν ικανό για το γύρο του κόσμου μακριά από τους δρόμους.

Το ολοκληρωμένο πακέτο αναβαθμίσεων περιλαμβάνει την προσθήκη ενός υπερτροφοδότη Magnuson στο V8 σύνολο των 5,7 λίτρων που αυξάνει την απόδοση σε 550 ίππους (από 383 ίππων που εμφανίζει στη stock μορφή του). Η εισαγωγή αέρα έχει πάρει τη μορφή ενός snorkel της TJM Airtec που ανεβαίνει στην οροφή από την κολώνα του παρμπρίζ στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου. Η επιπλέον ισχύς από τον κινητήρα, έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη για ενισχύσεις σε καίρια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ενώ η ανάρτησή του έχει μετατραπεί σε πλήρως ρυθμιζόμενη με τη συνεργασία της ARB.

Advertisement
Advertisement

Το J201 Concept χρησιμοποιεί τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά General Grabber 33 ιντσών, ενώ τα φρένα είναι της StopTech με διάτρητα δισκόφρενα για την καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας, τόσο στους εμπρός τροχούς, όσο και στους πίσω. Η Expedition Overland προσθέτει έναν πιο στιβαρό μπροστινό προφυλακτήρα που περιλαμβάνει «εργάτη» της Warn και ένα light bar αποτελούμενο από LEDs.

Στο εμπρός μέρος από κάτω, έχουν τοποθετηθεί σχάρες προστασίας, ενώ πίσω βρίσκουμε την κατασκευή για τη φιλοξενία των κάνιστρων μεταφοράς καυσίμου, για τη ρεζέρβα αλλά και τη σκάλα που οδηγεί στην οροφή. Το άνοιγμα της πίσω πόρτας αποκαλύπτει ένα σύστημα αποθήκευσης με συρτάρια, ενώ υπάρχει επίσης κρεβάτι σκύλου. Υπάρχουν επίσης αποσκευές από την Halliburton για να ταιριάζουν με το γενικότερο στυλ του πρωτοτύπου J201.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ποιο είναι το αγαπημένο SUV του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Η Lexus κατοχυρώνει νέους κωδικούς για μελλοντικά μοντέλα

Περιορισμένης παραγωγής το Lexus RC F FSE

Advertisement