Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130

ΝΕΑ

Η μεγάλη, οκταθέσια έκδοση του Defender θα έχει αυξημένες διαστάσεις και θα κάνει τη ζωή των πίσω επιβατών ακόμα πιο ευχάριστη.

Advertisement
Advertisement

Σκίτσα που κατατέθηκαν σε γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παρέχουν μια ακόμα καλύτερη εικόνα για τη μεγαλύτερη εκδοχή του Land Rover Defender, η οποία θα φέρει το διακριτικό “130”, προστιθέμενη δίπλα στις υπάρχουσες 90 και 110.

Και παρόλο που η 110 προσφέρει την επιλογή προσθήκης τρίτης σειράς καθισμάτων, στα τελευταία μπορούν να βρουν θέση –στην καλύτερη περίπτωση –  παιδιά. Λύση, λοιπόν, στον τελευταίο περιορισμό θα δίνει η νέα έκδοση που, μολονότι θα χρησιμοποιεί το ίδιο μεταξόνιο (3.020 χλστ), θα φέρει αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ειδικότερα, στόχος των ανθρώπων της μάρκας είναι να διατηρήσουν απείραχτους τους χώρους στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, και αντ’ αυτού, να εστιάσουν στο να κάνουν… ευκολότερη τη ζωή των πίσω επιβατών, προσθέτοντας παράλληλα ένα ακόμα κάθισμα (συνολικά 8).

Advertisement
Advertisement

Επομένως, προσθέτουν έναν μεγαλύτερο πίσω πρόβολο, ο οποίος θυσιάζει μέρος των εκτός δρόμου ικανοτήτων του Land Rover Defender 130, αλλά θα αυξάνει σημαντικά την ευρυχωρία για όσους κάθονται στη γαλαρία.

Ακόμα, όπως φαίνεται και από τα σκίτσα, κάθε κλειστοφοβική ανησυχία θα αποτελέσει παρελθόν, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν μεγάλα πλευρικά παράθυρα, τα οποία θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη θέαση του περιβάλλοντος χώρου.

Advertisement

Η Land Rover δεν ανακοινώνει πολλά στοιχεία για το μοντέλο, αλλά όλα δείχνουν πως θα προσφέρεται ως στάνταρ με τρεις σειρές καθισμάτων, και το μήκος του θα ανέρχεται στα 5.100 χλστ., θα είναι δηλαδή κατά 340 χλστ. μεγαλύτερο από το Defender 110.

Κοινός παρονομαστής των δύο μοντέλων ενδέχεται να είναι και η γκάμα κινητήρων. Επομένως αναμένεται ένας 4κύλινδρος 2λιτρος των 300 PS/ 400 Nm, ένας υβριδικός 6κύλινδρος σε σειρά 3λιτρος των 400 PS/550 Nm, αλλά και ένας supercharged 5,0 V8 με 525 ίππους και 846 Nm ροπής.

Advertisement

Το Land Rover Defender 130 θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, με επικρατέστερο τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κορυφαίο Land Rover Defender SVR με κινητήρα BMW
Η Heritage Customs παρουσιάζει το Defender του 2022
Himalaya Hue 166: Ένα Defender με turbo V8 659 ίππων (+video)

Advertisement