Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover: Ετοιμάζει τη ναυαρχίδα των Defender

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover: Ετοιμάζει τη ναυαρχίδα των Defender

ΝΕΑ

Land Rover: Ετοιμάζει τη ναυαρχίδα των Defender

ΝΕΑ

Η JLR φαίνεται αποφασισμένη να αναβαθμίσει τον ρόλο του Defender, δημιουργώντας μια ομώνυμη οικογένεια αντίστοιχης φιλοσοφίας με εκείνες των Range Rover και Discovery.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να ανακατέψει την τράπουλα φαίνεται πως είναι η JLR σε μια προσπάθεια να αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα μοντέλα της και να ενισχύσει τις οικονομικές της επιδόσεις.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβάθμισης του ρόλου του Defender στην γκάμα της, μέσω της δημιουργίας μιας αυθύπαρκτης οικογένειας μοντέλων υπό την ονομασία του δημοφιλούς πολυτελούς off-road. Πρόκειται για μια τακτική που δεν είναι άγνωστη στη JLR, όπως καταδεικνύει η μακροχρόνια ύπαρξη της οικογένειας των Ranger Rover (+Sport, Velar και Evoque) και των Discovery (+Sport).

Το διαφαινόμενο ντεμπούτο της υπό διαμόρφωσης γκάμας μοντέλων “Defender” αφορά το 2025, με πολιορκητικό κριό ένα κορυφαίο, υψηλών προδιαγραφών αυτοκίνητο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Modulal Longitudinal Architecture (MLA). Σημειωτέον ότι το τρέχον χρησιμοποιεί την αλουμινένια μονοκόκ πλατφόρμα D7x.

Advertisement
Advertisement

Η MLA περιγράφεται ως μια πολυλειτουργική αρχιτεκτονική, συμβατή με ήπια υβριδικές, plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές διατάξεις κίνησης, την ίδια ώρα που προσφέρει απόλυτη ισορροπία στην κίνηση εντός και εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επερχόμενη ναυαρχίδα των Defender θα είναι σημαντικά πιο πολυτελής απ’ ό,τι τα τρέχοντα μοντέλα, και θα υιοθετεί λιγότερο σκληροτράχηλη εξωτερική σχεδίαση, χωρίς, όμως, να… ανακατεύεται στα σχεδιαστικά χωράφια των Ranger Rover. Στο εσωτερικό, αντί για ξύλινες και δερμάτινες επενδύσεις, το range-topper Defender ενδέχεται να έχει πιο αθλητικό λουκ με σπορ καθίσματα, τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων.

Οι διοικούντες της μάρκας μοιάζουν να εξετάζουν το λανσάρισμα του μοντέλου και σε 7θέσια έκδοση. Υπάρχουν, βέβαια, και δεύτερες σκέψεις, δεδομένου ότι απεύχονται να κανιβαλίσουν περαιτέρω το πέμπτης γενιάς Discovery, οι πωλήσεις του οποίου έχουν συρρικνωθεί μετά το ντεμπούτο του Defender.

Advertisement

Η γκάμα κινητήρων της JLR αναμένεται να έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το λανσάρισμα της αυθύπαρκτης οικογένειας των Defender. Άλλα όλα δείχνουν πως θα υπάρχουν 6κύλινδρα σε σειρά 3λιτρα μοτέρ βενζίνης και diesel που θα χρησιμοποιούνται τόσο σε full hybrid όσο και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Η έλευση του αυτοκίνητου θα γίνει είτε στα τέλη του 2024 είτε στις αρχές του 2025, αφού πρώτα λανσαριστεί (2022) το Defender 130 με επιμηκυμένο μεταξόνιο και θέσεις για έως και 8 επιβάτες.

Advertisement

Defender 130 με 8 θέσεις

Όπως γνωρίζουμε, το μήκος του θα φτάνει τα 5,1 μ., και το βάρος θα είναι σημαντικά αυξημένο, γεγονός που θα απαιτήσει επεμβάσεις στην πίσω ανάρτηση.

Advertisement

Αναφορικά με την κινητήρια γκάμα, αυτή φαίνεται θα απαρτίζεται από έναν 2λιτρο diesel 2.000 κ.εκ. με 200 ή 240 PS, έναν 4κύλινδρο 2λιτρο βενζίνης των 300 PS, έναν 3λιτρο ήπια υβριδικό 400 ίππων και έναν V8 5λιτρο με 525 PS.

Το παρών –πιθανότατα- θα δίνει και η plug-in υβριδική έκδοση P400e που χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο τουρμπάτο βενζίνης, συνεπικουρούμενο από ηλεκτροκινητήρα, για την εκτόξευση της ροπής στα 404 άλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jaguar Land Rover: «Να γίνουμε ακόμα πιο αξιόπιστοι»
Έτσι θα είναι το οκταθέσιο Land Rover Defender
Land Rover Defender V8 Bond Edition για τους λάτρεις του 007