Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κορυφαίο Land Rover Defender SVR με κινητήρα BMW

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κορυφαίο Land Rover Defender SVR με κινητήρα BMW

ΝΕΑ

Το κορυφαίο Land Rover Defender SVR με κινητήρα BMW

ΝΕΑ

Η επερχόμενη top of the range έκδοση του νέας γενιάς Land Rover Defender αναμένεται να εφοδιάζεται με έναν προερχόμενο από τη BMW κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

H συνεργασία ανάμεσα στη JLR και τη φίρμα από το Μόναχο φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο νέο Defender, καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Βαυαρός κατασκευαστής θα δώσει το μοτέρ που φορά η τελευταίας γενιάς M5.

Πρόκειται για την έκδοση SVR, η οποία θα φορά το V8 μηχανικό σύνολο των 4,4 λίτρων με διπλά turbo, γνωστό με τον κωδικό S63, που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αποδίδει πάνω από 608 ίππους, χαρίζοντας στο βρετανικό SUV και τις ανάλογες επιδόσεις. Να θυμίσουμε, ότι η προς το παρόν κορυφαία έκδοση Defender V8 με τον κινητήρα των 5,0 λίτρων αποδίδει 525 ίππους και 625 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστα πράγματα μας είναι γνωστά για την επερχόμενη έκδοση, που εάν όλα εξελιχθούν βάση του προγραμματισμού αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022, πέραν των αναφορών περί σπορ λεπτομερειών στην σχεδίασή του, όπως ζάντες 22 ιντσών, και μίας εξελιγμένης ανάρτησης για να βελτιωθούν περαιτέρω τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Κάτι ανάλογο υπάρχει και στο Defender V8 με την υιοθέτηση μεγαλύτερων σε διάμετρο αντιστρεπτικών, του επιπλέον οδηγικού προφίλ (Dynamic) και του ηλεκτρονικού ενεργού πίσω διαφορικού με σύστημα ελέγχου Yaw Controller.

Να αναφέρουμε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες ξεκίνησε το 1994, με την εξαγορά του Rover Group από τη BMW έναντι ποσού 800 εκ. λιρών, που έληξε άδοξα το 2000, έπειτα από δύο χρόνια μεγάλων ζημιών. Οι Γερμανοί όμως επανήλθαν, εξελίσσοντας την 3η γενιά του Range Rover (2001-2012), που διέθετε κινητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα προερχόμενα από την BMW Σειρά 7 (Ε38). Τέλος, το 2019, το BMW Group και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι θα αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η JLR συνεχίζει την έρευνα για πλατφόρμες από συνθετικά υλικά
Το Land Rover Defender με υδρογόνο;
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque

Advertisement