Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Himalaya Hue 166: Ένα Defender με turbo V8 659 ίππων (+video)

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Himalaya Hue 166: Ένα Defender με turbo V8 659 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Himalaya Hue 166: Ένα Defender με turbo V8 659 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Η Himalaya με έδρα το Charleston παρουσίασε το νέο της μοντέλο με το όνομα Hue 166, το οποίο βασίζεται στο Land Rover Defender.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μοναδικό restomod, εμπνευσμένο από την πρώτη έκδοση του εμβληματικού εκτός δρόμου τετρακίνητου που παρουσιάστηκε το 1948.

Όπως και άλλα μοντέλα της Himalaya, έτσι και το συγκεκριμένο εμφανίζει σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση, τα οδικά χαρακτηριστικά και την πολυτέλεια της καμπίνας. Για το συγκεκριμένο project, η Himalaya επέλεξε να κάνει διακριτικές τροποποιήσεις προκειμένου να παραμείνει αναλλοίωτο το εμβληματικό σχέδιο του Defender.

Advertisement
Advertisement

Το Hue 166 διαθέτει το χρώμα «Grasmere Green» του πρωτοτύπου 110 και λευκή οροφή, ενώ οι τροχοί 18 ιντσών είναι σύγχρονης κατασκευής αλλά με ρετρό διάθεση στο σχέδιο. Τα ελαστικά της BF Goodrich έχουν από πάνω τους πιο «ανοιχτά» φτερά στο αμάξωμα, το οποίο «στέκεται» πιο ψηλά από το έδαφος σε σχέση με την κλασική εικόνα του μοντέλου.

Το Hue 166 διαθέτει επίσης προστασία στο κάτω μέρος του αμαξώματος για προστασία από τις κακοτοπιές των μηχανικών μερών και της ανάρτησης, ενώ έχουν διατηρηθεί και οι μεταλλικοί προφυλακτήρες. Ενδιαφέρον έχουν επίσης τα ηλεκτρικά αναδιπλούμενα πλευρικά σκαλοπάτια για τη διευκόλυνση της εισόδου και της εξόδου των επιβατών.

Advertisement

Η οθόνη αφής του συστήματος infotainment, είναι της JVC και βρίσκεται τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το premium ηχοσύστημα και το διζωνικό σύστημα κλιματισμού. Μπορεί να μοιάζει με ένα κλασικό Defender αλλά το Hue 166 είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Advertisement

Βασίζεται σε μια πλατφόρμα με άξονες Dynatrac, ανάρτηση coilover τεσσάρων συνδέσμων και δισκόφρενα της Brembo. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας turbo κινητήρας V8 που προέρχεται από Corvette (LT4), o οποίος αποδίδει 659 ίππους. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς. Το κόστος για το Himalaya Hue 166 υπερβαίνει τα 255 χιλιάδες ευρώ και δικαιολογούνται σε μεγάλο ποσοστό από τα 4 χρόνια εξέλιξης του μοντέλου- απλά δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αρκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το οκταθέσιο Land Rover Defender
Η Bowler παρουσιάζει το αγωνιστικό Land Rover Defender
Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο τιμόνι της Aston Martin DBX (video)

Advertisement