Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ταμπλό του Skoda Vision 7S

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ταμπλό του Skoda Vision 7S

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ταμπλό του Skoda Vision 7S

ΝΕΑ

Η Skoda δημοσίευσε ένα δεύτερο επίσημο σκίτσο του πρωτότυπου Vision 7S από το οποίο θα προκύψει το νέο επταθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε κάποια στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα για το εσωτερικό που θα εφαρμόσει η Skoda τόσο στο καινούργιο μοντέλο της όσο και στα μελλοντικά, καθώς και τις λύσεις που έχουν να κάνουν με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα, μιας και εδώ θα μπορούν να χωρέσουν έως και επτά επιβάτες, σε τρεις σειρές καθισμάτων.

Σύμφωνα με τη Skoda, η καμπίνα τού Vision 7S θα είναι από ανακυκλωμένα υλικά και θα ορίζεται από τις αρχές της φιλοσοφίας «Simply Clever» η οποία έχει αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί στην κατασκευαστική φύση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος. Έτσι, είναι μινιμαλιστική, λειτουργική και αυθεντική ως προς τις παραδοσιακές κατασκευαστικές αξίες της τσεχικής εταιρείας.

Όπως μπορούμε να δούμε στο ταμπλό την προσοχή τραβούν τόσο το οβάλ τιμόνι όσο και η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής, ενώ ψηλότερα βλέπουμε μία μικρότερη οθόνη στο ρόλο του πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του πρωτότυπου Vision 7S είναι συμμετρικό και οι γραμμές τού ταμπλό εκτείνονται και προς τις πόρτες, κάνοντάς το να δείχνει ακόμα πιο ευρύ απ’ όσο είναι πραγματικά και να δίνει την αίσθηση ότι αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες.

Ο εσωτερικός φωτισμός δημιουργεί την ανάλογη ατμόσφαιρα, έχει μεταβαλλόμενη ένταση, ενώ υπάρχει και εξωτερικός φωτισμός προς το έδαφος για να διευκολύνεται η προσέγγιση στο όχημα και η έξοδος από αυτό σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας του περιβάλλοντος.

Advertisement

Ωστόσο, η καινοτομία του αφορά στο ότι το Vision 7S προσφέρει σύστημα το οποίο μεταβάλλει τη διαμόρφωση στο ταμπλό, αναλόγως της επιλογής του οδηγού: είτε την «Driving» είτε τη «Relaxing». Στην πρώτη, όλα βρίσκονται στο σημείο που έχει προκαθοριστεί για να επιτρέπουν σε αυτόν να εκτελεί το έργο του χωρίς περισπασμούς.

Στη δεύτερη, η οποία επιλέγεται κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο φορτίζει τις μπαταρίες του ή όταν οι επιβάτες έχουν διακόψει το ταξίδι τους για να κάνουν ένα διάλλειμα ξεκούρασης, το τιμόνι και η έγχρωμη οθόνη που βρίσκεται στη θέση του πίνακα οργάνων μετακινούνται προς τα εμπρός. Επιπλέον, τα καθίσματα της πρώτης και της μεσαίας σειράς ανακλίνονται προς τα πίσω, δημιουργώντας μια πιο αναπαυτική θέση για τους επιβάτες.

Advertisement

Περισσότερα σκίτσα, αλλά και πληροφορίες, για το πρωτότυπο Skoda Vision 7S αναμένουμε το προσεχές διάστημα μέχρις ότου να ξεκινήσει η τμηματική ενημέρωση η οποία θα αφορά πλέον στο καινούριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επταθέσιο μοντέλο της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Superb
Αέρας ανανέωσης για το Skoda Kamiq
Skoda: Στο WRC2 με το Fabia RS Rally2