Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Wey: Οι Κινέζοι κάνουν απόβαση στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wey: Οι Κινέζοι κάνουν απόβαση στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Wey: Οι Κινέζοι κάνουν απόβαση στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν περιορισμένη παρουσία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την άσημη στον κόσμο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας Wey, να αποκαλύψει τα νέα πρωτότυπα S και X.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκινώντας από το Wey-S, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover με τολμηρό “Pioneer Tension Aesthetics” σχεδιασμό που είναι “δυναμικό και μοντέρνο” σκοπεύοντας να προσελκύσει τους νέους. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πολλά για το crossover, εκτός από τα προφανή, διαθέτει μια πλήρως κλειστή μάσκα, λεπτά φωτιστικά τεχνολογίας LED και κάτοπτρα κάμερας. Μπορούμε επίσης να δούμε τους αεροδυναμικούς τροχούς και κάθετο φως πίσω φρένων.

Στην καμπίνα, υπάρχει ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων και ένα ανεξάρτητο σύστημα ψυχαγωγίας. Οι σχεδιαστές εγκατέστησαν επίσης μια πανοραμική γυάλινη οροφή, κομψά καθίσματα και μια «πλωτή» κεντρική κονσόλα. Οι λεπτομερείς προδιαγραφές απόδοσης δεν απελευθερώθηκαν, ωστόσο, το πρωτότυπο διαθέτει τετρακίνηση και συνδυασμένη ισχύ 354 PS. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα και να υιοθετεί αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Το Wey-S διαθέτει ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 4, έξυπνη αναγνώριση προσώπου και τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την τεχνολογία Bluetooth key όπως επίσης και την προηγμένη πλοήγηση . Το Wey-X είναι λίγο πιο ριζοσπαστικό, καθώς είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5 το οποίο έχει ψηφιακές οθόνες ενσωματωμένες στη γρίλια και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνούν με τους πεζούς και να τους ενημερώνουν όταν είναι ασφαλές να περπατούν μπροστά από το όχημα. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του styling περιλαμβάνουν “έξυπνους προβολείς”, πανοραμική οροφή και πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα.

Το εσωτερικό 2 + 2 θέσεων διαθέτει κεντρική κονσόλα πλήρους μήκους με ενσωματωμένη οθόνη. Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα μινιμαλ τιμόνι, «πλωτά» καθίσματα και ψηφιακή οθόνη που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Από την άποψη της απόδοσης, το πρωτότυπο μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα προτού φτάσει στην τελική ταχύτητα των 200 km/h. Το crossover έχει αυτονομία σχεδόν 510 km.