Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Coffee 01: Τώρα και στην Ευρώπη ο… πρώτος καφές της Wey!

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Coffee 01: Τώρα και στην Ευρώπη ο… πρώτος καφές της Wey!

Mobility

Coffee 01: Τώρα και στην Ευρώπη ο… πρώτος καφές της Wey!

Mobility

Η κινέζικη εταιρεία Wey λανσάρει ένα πολυτελές SUV με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης στην Ευρώπη, με την ονομασία Coffee 01 και θέλει να κάνει τη διαφορά στην απαιτητική κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η Wey (όπως και η Ora) είναι κάτω από την «ομπρέλα» των εταιρειών της Great Wall Motor και έχει ως «τομέα ευθύνης» της, τα πολυτελή SUV.

Αυτό σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες αντίστοιχες προτάσεις από τη μάρκα Wey, προφανώς σε διαφορετικές κατηγορίες μεγέθους. Για το νέο μεγάλο και πολυτελές SUV της εταιρείας, η ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινά από την αγορά της Γερμανίας, όπου θα διατεθεί άμεσα με τιμή κοντά στα 56.000 ευρώ. Το Wey Coffee 01 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τα τέλη του φθινοπώρου, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2022 στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της Wey είναι ιδιαίτερα περήφανοι για το plug-in υβριδικό σύνολο του Coffee 01, το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων με turbo, ο οποίος αποδίδει 203 ίππους. Το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι αυτόματο 9 σχέσεων και «πάνω» σε αυτό έχει προσαρμοστεί και ο ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Αυτός έχει ισχύ 150 ίππων, ενώ ο δεύτερος που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, παρουσιάζει απόδοση 184 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση που αναφέρει η Wey είναι 450 ίπποι που όταν παρίσταται ανάγκη, καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 41 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπει αυτονομία της τάξεως των 150 χιλιομέτρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το Coffee 01 χρειάζεται χρόνο μικρότερο των 5,0 δευτερολέπτων, ενώ η τελική του είναι 235 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρετρό κινέζικο… μίξερ αισθητικής από τη Wey
EuroNCAP: Κορυφαία διάκριση για το BYD Atto 3
Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής

Advertisement