Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Η Mercedes A-Class δεν θα έχει διάδοχο

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: Η Mercedes A-Class δεν θα έχει διάδοχο

ΝΕΑ

Οριστικό: Η Mercedes A-Class δεν θα έχει διάδοχο

ΝΕΑ

H Mercedes θα επαναπροσδιορίσει τα εισαγωγικά μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Πριν από έναν περίπου μήνα ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Ola Källenius είχε παρουσιάσει τα μελλοντικά πλάνα της μάρκας που σκοπεύει να επενδύσει στα μοντέλα πολυτελείας και όχι στα πιο μαζικά. Τότε οι πληροφορίες θεωρούσαν δεδομένη την κατάργηση της B-Class, ενώ άφηναν ανοιχτά τα ενδεχόμενα για τα υπόλοιπα, προσθιοκίνητα εισαγωγικά μοντέλα της γκάμας.

Πλέον και σύμφωνα με δηλώσεις του Källenius σε τηλεδιάσκεψη και όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης «το κάτω μέρος της γκάμας θα ανασχεδιαστεί».

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως από τις συνολικά 7 εκδόσεις αμαξώματος που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόνο οι τέσσερις, γεγονός και σημαίνει πως η παρουσία της καθόλα επιτυχημένης A-Class -στις τελευταίες δύο γενιές της τουλάχιστον- θα ολοκληρωθεί με το τέλος του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς της. Το οποίο προσδιορίζεται για το 2025.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα που θα παραμείνουν στην κατηγορία που η Mercedes χαρακτηρίζει ως «entry Luxury» θα είναι η CLA, καθώς και οι GLA και GLB (μαζί και οι EQA και EQB), ενώ το τέταρτο αναμένεται να είναι ένα σεντάν με στοιχεία SUV που χαρακτηρίζεται ως SUL (Sport Utility Limousine). Που θα βασίζεται, όπως και οι νέες γενιές των άλλων τριών, στη νέα πλατφόρμα ΜΜΑ που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά και θα παρουσιαστεί το 2024.

Advertisement

Το SUL θυμίζει κατ’ αναλογία το πρωτότυπο Ultimate Luxury που είχε παρουσιάσει πριν από χρόνια η Maybach και βέβαια δεν ξεπέρασε το στάδιο του concept. Μέχρι τώρα τουλάχιστον γιατί μπορεί και να το ανασύρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kαι όμως γίνεται: 1.202 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση
Δοκιμή: Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz GLC

Advertisement