Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes A-Class ανανεώνεται

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes A-Class ανανεώνεται

ΝΕΑ

Η Mercedes A-Class ανανεώνεται

ΝΕΑ

Εντός του 2022 η Mercedes αναμένεται να λανσάρει την ανανεωμένη έκδοση της A-Class, με μικρές στιλιστικές αλλαγές και ενισχυμένη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Η τρέχουσα, 4η γενιά της Mercedes A-Class βρίσκεται από το 2018 στην ελληνική αγορά με μεγάλα «όπλα» της την ευρεία γκάμα κινητήρων, τον ψηφιακό της διάκοσμο και την κομψή της εμφάνιση.

Η αισθητική του μοντέλου εξακολουθεί να είναι απόλυτα σύγχρονη, αλλά η Mercedes δεν εφησυχάζεται. Στο πλαίσιο αυτό, προλειαίνει το έδαφος για το λανσάρισμα μιας ανανεωμένης έκδοσης η οποία αναμένεται το 2022.

Στο πεδίο της σχεδίασης, θα τοποθετηθεί μια αναθεωρημένη γρίλια, ενώ καινούριος θα είναι και ο αισθητήρας που εφάπτεται στο λογότυπο (αστέρι) στο μπροστινό μέρος. Ακόμη, θα πρέπει να αναμένουμε νέες ποδιές, αλλά και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με το εσωτερικό, δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα υπάρξουν νέα πακέτα εξοπλισμού, ενώ αναμένεται η διάθεση νέων χρωμάτων και νέων μοτίβων σχεδίασης. Οι αλλαγές –ενδεχομένως- ν’ αφορούν και τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, τα οποία θα είναι αναβαθμισμένα.

Περί κινητήριων συνόλων, έμφαση θα δοθεί στην αποδοτικότητα. Η υπάρχουσα γκάμα περιλαμβάνει βενζονικινητήρες απόδοσης μεταξύ 109 και 421 ίππων, μοτέρ πετρελαίου από 116 έως 190 ίππους, ενώ ξεχωριστή θέση στην γκάμα κατέχει η plug-in υβριδική έκδοση A 250e.

Advertisement

Η τελευταία «φορά» έναν 1.33 λτ. τούρμπο κινητήρα των 160 ίππων, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 102 ίππων, με τη συνδυαστική απόδοση ν’ αντιστοιχεί σε 218 PS και 450 Nm ροπής.

Η Merc Α 250e επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,6 sec, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 15,6 kWh προσφέρει 68 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έτσι θα είναι το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS (video)
Νέα Mercedes EQS: Ολοταχώς για την αποκάλυψη
Περισσότερες υπηρεσίες για τα Mercedes-Benz & smart EQ

 

Advertisement